Potrivit rechizitoriului, îngrijitoarea româncă a profitat de situația ei din casa bărbatului pentru a-i afla parolele băncii și astfel să-i poată fura cardul de credit și o sumă de 2.400 de euro în 12 zile. Victima a murit deja din cauze externe.
Potrivit hotărârii Curții Provinciale confirmată de Curtea Supremă, românca mergea zilnic la casa victimei. Ea a petrecut mult timp acolo și a lucrat ca șofer, îngrijitor pentru bărbat și chiar asistentă în tranzacțiile sale bancare. Pensionarul, așadar, îi încredințase codul PIN al cardului său.
Sentința confirmă că „în zilele anterioare datei de 12 ianuarie 2011, românca a folosit un card de credit și, cunoscând codul PIN al acestuia, a efectuat o serie întreagă de retrageri, ghidate de scopul obținerii unui drept necuvenit, un câștig de capital. A mers de mai multe ori la diferite bancomate și a retras o sumă totală de 2.400 de euro”.
Îngrijitoarea româncă a negat faptele
Îngrijitoarea româncă a negat faptele și a afirmat că bătrânul cunoștea retragerile bancare și acesta ar fi acuzat-o câteva luni mai târziu doar ca urmare a faptului că aceasta i-a respins cererile sexuale și pentru că l-a denunțat pentru hărțuire.
În declarația lor de la proces, agenții Gărzii Civile au precizat că reclamantul (care ulterior a murit), le-a spus în momentul depunerii plângerii că a fost anunțat telefonic de către bancă cu privire la retragerile din contul său.
Judecătoria subliniază că „unele dintre retrageri au suferit comisioane importante, lucru pe care deținătorul cardului îl poate evita prin alegerea propriului bancomat al entității de card, care nu implică nicio taxă. Acest fapt nu a trebuit să-l îngrijoreze pe acuzat, întrucât comisioanele nu au contat pentru ea, deoarece nu era proprietatea ei. În acest fel, versiunea bătrânului este crezută într-o măsură mai mare”.
Italia. Badantă româncă, ucisă pe stradă: Mihaela a murit sub ochii surorii sale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News