„Știa perfect că trebuie să mă plătească pentru a fi alături de mine”, a declarat românca la proces. Femeia este acuzată că a profitat de relația de încredere pe care a avut-o cu acel bărbat pentru a-i cere bani, în ocazii succesive, până l-a lăsat falit, scoțând de la el aproape un milion de euro.
Femeia dă asigurări că bărbatul s-a îndrăgostit de ea și că ea i-a cerut bani pentru „lucrurile” sale, nu pentru boli, operații, accidente sau situații familiale extreme, cum se arată în susținerea acuzațiilor. Asta deși la dosar sunt dovezi care arată cum bărbatul a fost „îmbrobodit“ de minciunile femeii. „Știa perfect că nu îl înșel. Banii erau pentru mine, pentru cheltuielile mele", a declarat românca, luni, la procesul, desfășurat la Tribunalul Provincial. Românca a primit 7 ani de închisoare pentru înșelăciune și trebuie să ramburseze bărbatului, un profesor pensionar, toată suma.
Citește și: Spania. Româncă, înșelăciune de aproape un milion de euro față de un client din clubul de hostess în care muncea
Femeia, o româncă de 32 de ani, a povestit că l-a cunoscut pe bărbat, un profesor pensionar, în 2015, la clubul în care lucra. „S-a îndrăgostit de mine”, a subliniat el, pentru a indica faptul că în afara zilei sale de muncă au ieșit „de multe ori”, ca un „cuplu”. „I-a plăcut să fie alături de mine. Știa perfect că trebuie să mă plătească pentru a fi alături de mine”, a precizat ea, citează Europapress.es.
„Mi-a dat bani pentru lucrurile mele”, a insistat inculpata, care spune că plângerea a veni la încetarea relației „comerciale” dintre cei doi - „îmi plătea un serviciu”, a reiterat ea. Numai că averea bărbatului se subția pe zi ce trece, astfel că la un moment dat i-a cerut bani fratelui său pentru a-i putea da febleței sale de origine română.
Bani pentru operații, cancere, aeronave medicale și înmormântări
Victima a susținut, la rândul ei, că relația a fost „sporadică” și că femeia „avea nevoie în permanență de bani, în sume astronomice și pentru diferite situații, întotdeauna foarte aproape de limita dintre viață și moarte”. Timp de doi ani, bărbatul i-a oferit sume de bani care variau între 2.000 și 49.000 de euro. Așa s-a acumulat un total de 922.000 de euro pe care românca „a promis mereu” că îi va rambursa, argumentând totodată că are proprietăți în țara ei. „I-am trimis sume de bani cu ideea recuperării datoriei”, a mărturisit victima, care, alături de fratele său, a ajuns până într-acolo încât a vândut toate bunurile noastre”.
Românca s-a contrazis în propriile-i declarații, justificând că nu înțelege bine limba. Dacă inițial a spus că se tratează de cancer și a suferit un accident, fiind în comă de luni de zile, dar și că a avut nevoie de transferuri cu elicopterul medical de la București la Paris, ulterior a spus că nu a fost vorba despre nimic din toate astea. De asemenea, femeia ar fi mințit că are nevoie de bani pentru înmormântarea mamei ei, dar în timpul procesului s-a aflat că aceasta era în viață.
„Dacă îmi trimiți 10.000 de euro, îți plătesc banii în 24 de ore”, se arată într-unul din miile de mesaje pe care victima le-a avut pe WhatsApp cu inculpata. spune el într-una dintre ele. Înainte de a reda înregistrările, ea a insistat că „el știa perfect că nu era adevărat” toate acestea. „Mi-a dat bani pentru lucrurile mele”, a reiterat femeia, care a precizat că prima cerere, de 2.000 de euro, a fost pentru mama ei, care era „bolnavă”.
Aceeași înșelătorie folosită cu succes și în Malaga
Din mesajele telefonice dintre cei doi, s-a concluzionat că „ea a fabricat toate acestea singură, dar l-a îmbrobodit atât de bine...”, a comentat, la proces, un prieten al victimei, care l-a împrumutat cu bani. În cele din urmă, și-a scos prietenul din „bula” în care era blocat ca urmare a vizitei comune la un oncolog cu care au discutat despre presupusele boli, tumori, simptome și operații despre care vorbea femeia și „nimic nu se potrivea cu părerea medicului. Totul era fals”, a rezumat el.
Acuzarea a venit cu dovezi că e numele femeii există o plângere depusă în mai 2019 la Malaga de către un alt bărbat, pentru fapte cu același „modus operandi” pentru 250.000 de euro. Apărarea a insistat că a fost o „relație comercială” și că 278.000 au fost creditați ca fiind înșelătorie, fapt pentru care a cerut trei ani și jumătate până la șase ani de închisoare în cazul în care nu va fi achitată după o plângere în care se vede că este vorba „răzbunare“.
„Am doi copii și vreau să fiu alături de copiii mei”, a spus acuzata atunci când își-a exercitat dreptul de a avea ultimul cuvânt.
După mărturie, instanța a tras concluziile definitive, procurorul dictând șapte ani de închisoare pentru o infracțiune continuă de fraudă, cu circumstanța agravantă a încălcării încrederii, pentru care există și o amendă de 3.600 de euro, cerând să compensează victima cu cei 922.000 euro. În opinia sa, femeia „a inventat un plan” și a acționat „cu suficientă înșelăciune” pentru a lăsa victima într-o situație financiară „regretabilă”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News