Românca a profitat de vârsta înaintată a femeii pe care trebuia să o îngrijească, de starea de dependență și de mobilitatea redusă a acesteia pentru a avea acces la bunurile personale și la bijuteriile victimei și pentru a comite furtul.
Au fost recuperate peste optzeci de bijuterii și obiecte personale, din care autorul a obținut un profit de peste zece mii de euro (10.000 de euro), după ce le comercializase, deși valoarea reală fiind mult mai mare, depășind probabil peste 40.000 de euro.
Ancheta a fost demarată începutul lunii aprilie, în urma unei plângeri depuse de una dintre rudele bătrânei, care a observat că din casă lipsesc bijuterii, obiecte personale și bani. Agenții au ajuns la concluzia că autorul (sau autorii) trebuie să fi fost o persoană cunoscută de bătrână sau din anturajul apropiat al acesteia, astfel că cercul de suspecți s-a restrâns asupra asistentei care se ocupa de îngrijirea bătrânei.
O româncă din Spania a furat bijuterii de zeci de mii de euro
După inițierea anchetei, s-a stabilit că românca a vândut bijuteriile sustrase în diferite unități dedicate vânzării și cumpărării de aur și metale prețioase din Logroño și că aceste vânzări au fost efectuate de aceeași femeie. S-a stabilit că autorul acestor vânzări corespundea identității femeii care a lucrat pentru victimă timp de o lună ca angajată casnică, timp în care îngrijitoarea obișnuită a acesteia s-a deplasat în țara sa, moment în care a profitat de situație pentru a sustrage peste optzeci de bijuterii din casa bătrânei.
Agenți ai Poliției Naționale din cadrul Direcției Superioare de Poliție din La Rioja au arestat-o pe îngrijitoare ca presupusă autoare a furtului a peste optzeci de bijuterii și alte obiecte de valoare. Anchetatorii au stabilit că femeia în vârstă de 46 de ani, de naționalitate română, mai are trei antecedente penale. În ziua următoare arestării, a fost efectuată o percheziție la domiciliul acesteia, unde au fost găsite numeroase bijuterii furate anterior de la bătrână. Acum se investighează dacă această persoană a mai putut să comită acte similare și asupra altor victime.
Făptașul, profitând de vârsta înaintată a locuitoarei, de o sută de ani, dar mai ales de starea de dependență și de mobilitatea restrânsă a acesteia, ar fi accesat bunurile personale și bijuteriile păstrate în locuință și ar fi săvârșit furtul, pentru ca ulterior să le comercializeze, obținând un folos patrimonial, fapte care au produs fără îndoială victimei un grav prejudiciu nu doar economic, ci și moral, datorită valorii sentimentale a obiectelor. Se estimează că valoarea reală va depăși cu mult 40.000 de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News