Spania. Patru români au pus la cale o mega-escrocherie cu telefoane mobile. Au obținut peste 300.000 euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Spania: 13 persoane, dintre care și români au fost acuzați că au cumpărat telefoane mobile furate
Spania: 13 persoane, dintre care și români au fost acuzați că au cumpărat telefoane mobile furate

Patru români au fost arestați în Spania, fiind acuzați că au pus la cale o escrocherie cu telefoane mobile în urma căreia au obținut peste 300.000 de euro. 

Agenții Gărzii Civile Spaniole au dezmembrat un grup acuzat de comiterea a 134 de escrocherii în toată țara, prin furnizarea identității altor persoane pentru a contracta cu operatorii de telefonie și pentru a obține telefoane mobile pe care ulterior le-au vândut online. Anchetatorii au arestat patru bărbați și cercetează o femeie pentru aceste fapte, relatează publicația 20minutos.es.

Patru români, arestați în Tarragona și Alicante 

 

Cei patru români sunt acuzați că înșelătoria le-a adus un beneficiu de peste 300.000 de euro. În operațiunea numită „Narmer”, agenții au sechestrat 114 telefoane mobile, evaluate la 105.000 de euro, calculatoare de ultimă generație, ceasuri inteligente și documente.

Escrocii foloseau identitatea altor persoane pentru a obține telefoane mobile de la companiile de telefonie și le vindeau ulterior prin intermediul platformelor online.

În noiembrie 2020, o companie a reclamat contractarea frauduloasă a serviciilor de telefonie.

Agenții, prin colaborarea cu diferiți operatori, au contactat proprietarii telefoanelor semnalate. În acest fel, au localizat două magazine de cumpărături online mobile și două profiluri de utilizatori pe portaluri cunoscute.

De asemenea, s-a constatat că presupușii făptași erau angajați ai acelor portaluri de vânzări. După primele investigații, s-a obținut identificarea fiecărui membru al grupului infracțional însărcinat cu formalizarea contractelor frauduloase.

Românii deschideau conturi bancare cu date personale furate pentru a comite escrocherii de zeci de mii de euro

 

Odată încheiate contractele, aceștia au solicitat finanțarea terminalelor mobile de ultimă generație pe care le-au primit. Ulterior, terminalele au fost vândute prin intermediul portalurilor de vânzări online.

La percheziții, oamenii legii au descoperit diverse documente folosite pentru contracte frauduloase, agende cu tranzacțiile efectuate, note de livrare, calculatoare, ceasuri inteligente și 114 terminale high-end sigilate și evaluate la 105.000 de euro.

Presupușii membri ai grupului activau din 2018, specializați în această activitate care le-ar fi adus un beneficiu economic de peste 300.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel