Spania. Prețul locuințelor a depășit nivelul înregistrat în timpul "boom-ului imobiliar" din 2007

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Prețurile locuințelor au înregistrat o creștere spectaculoasă în luna mai, urcând cu 7,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Prețurile locuințelor în Spania au înregistrat o creștere spectaculoasă în luna mai, întrând într-o tendință ascendentă care a depășit deja nivelurile înregistrate în timpul "boom-ului imobiliar" din 2007. Conform ultimelor date publicate de indicele prețurilor imobiliare Idealista, prețul mediu pe metru pătrat a crescut cu 7,3% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 2.120 de euro.

Această tendință ascendentă este observată în toate comunitățile autonome din țară, cu creșteri notabile în regiunile Insulelor Baleare, Navarra și Andaluzia. Insulele Baleare conduc în topul creșterilor, cu un câștig de 1,6%. În ceea ce privește prețurile pe metru pătrat, Insulele Baleare și-au stabilit un nou record istoric, atingând suma de 4.322 de euro pe metru pătrat.

Pe de altă parte, regiunile cu cele mai mici prețuri medii sunt Castilla-La Mancha, Extremadura și Castilla y León. Analizând criteriile provinciale, se observă că Soria a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor, urmată de Insulele Baleare și Cáceres.

În ceea ce privește orașele, Madrid și Barcelona se numără printre cele mai scumpe destinații pentru achiziționarea unei locuințe, cu prețuri pe metru pătrat de 4.473 de euro, respectiv 4.417 euro.

San Sebastián este identificată ca fiind cea mai scumpă capitală din Spania, cu un preț mediu de 5.557 de euro pe metru pătrat. În schimb, Zamora se evidențiază ca fiind cea mai accesibilă capitală, cu un preț mediu de 1.151 euro pe metru pătrat.

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel