Revoltă în Spania: Românii acuzați că și-au vândut fiica de 12 ani pentru a acoperi o datorie, achitați

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Românii, acuzați că și-au vândut fiica minoră pentru a se căsători, au fost achitați. Sursa foto: 20minutos.es
Spania. Românii, acuzați că și-au vândut fiica minoră pentru a se căsători, au fost achitați. Sursa foto: 20minutos.es

Tribunalul Provincial din Madrid i-a achitat pe cei doi părinții români, acuzați că și-au vândut fiica de doisprezece ani în 2021 pentru a o căsători cu un băiat, tot minor, al unui cuplu din București.

La proces, procurorul a menținut cererea de șapte ani de închisoare, considerând că a existat „un acord economic între familii”. Într-o sentință, magistrații i-au exonerat pe cei patru inculpați, toți de naționalitate română, de infracțiunea de trafic de ființe umane în scop de servitute. Părinții au susținut în ședință că nu s-au opus căsătoriei fetei, fiind o tradiție a culturii rome, declarând că nu cunoșteau că astfel de fapte constituie infracțiune.

Minorii s-au căsătorit în România și, în septembrie 2021, a avut loc o ceremonie la Sevilla. Ulterior, evenimentul a ajuns în atenția Poliției Naționale, după ce mai multe filmulețe au fost încărcate pe rețelele de socializare, relatează 20minutos.es.

Investigațiile au început când minora a sosit din București în orașul madrilen Mejorada del Campo, unde locuia cu socrii săi și cu fiul lor Raul.

Minora, care a venit în Spania a declarat la secția de poliție că l-a cunoscut pe băiat prin rețelele de socializare și că părinții ei s-au cunoscut ulterior. În fața agenților, ea a făcut aluzie la faptul că a fost vândută de părinți, lucru pe care l-a acceptat, deoarece îl iubea pe băiat.

 

Minora a fugit din Centrul pentru victimele traficului de ființe umane 

 

Minora a fost dusă la un centru pentru victimele traficului de ființe umane, unde a rămas până când a fugit pe 14 octombrie, iar de atunci nu se știe unde se află.

În sentință se arată că fata i-a spus unuia dintre îngrijitorii de la centrul că a fost vândută pentru 50.000 de euro.  

Întrucât după declarația deficitară la poliție, tânăra a fugit, Judecătoria de instrucție nu a putut desfășura „practica explorării sale cu garanțiile legal prevăzute”.

Magistrații subliniază că, în urma judecății și a probelor efectuate în acesta, „este notoriu insuficient să se dovedească faptele expuse în actul de calificare al Ministerului Public”, și, în orice caz, din cauza dezmințirii celor patru inculpaţi în aranjamentul pentru căsătoria celor doi minori.

 

Mama minorei și-a împuternicit cuscra că aibă grijă de fata ei

 

Instanța consideră că cei doi minori, după ce s-au cunoscut prin intermediul rețelelor de socializare, au acționat cu acordul părinților. După ce minora a fost supusă testului cearșafului în data de 22 iunie 2021 pentru a-și consemna virginitatea, părinții au convenit să-i căsătorească conform tradiției etniei de care aparţin.

La 23 iunie 2021, părinții fetei s-au deplasat la un notar român pentru a declara că fiica lor va locui la mama tânărului. În plus, au declarat că până în 2024, au acordat mamei băiatului puterea de a lua decizii în numele fiicei lor.

Astfel, pe 24 iunie 2021, a avut loc o petrecere pentru a celebra relația începută între cei doi minori. Două zile mai târziu, pe 26 iunie 2021, părinții tânărului s-au mutat împreună cu fata din București la Madrid, cu domiciliul de atunci în Mejorada del Campo (Madrid), până la data de 4 octombrie 2021, când au fost efectuate percheziții.

Inculpații au fost arestați, iar minora a fost transferată la un centru de protecție pentru victimele traficului de persoane, unde a rămas până când a fugit pe 14 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel