Spania. Românii îşi pregătesc mesele pentru Crăciun şi Revelion. Ce caută românii în magazine

Andreea Cosma |
Data publicării:

Românii plecaţi în străinătate resimt dorul de casă cel mai puternic în perioada sărbătorilor. Puţini concep o masă festivă fără gustul preparatelor de la părinţi sau bunici, iar restricţiile i-au determinat pe cetăţeni să caute soluţii la magazinele cu specific românesc, care s-au pregătit din timp cu mezeluri, varză pentru sarmale şi verdeţuri aromate. Rafturile, însă, se golesc repede.

Vedetele fiecarei mese festive, ca în fiecare an, sunt preparatele din carne de porc.

"De sărbători, în special, afumătură, cârnaţi proaspeţi, lebăr, mărar, ouă, carne, condimente pentru cârnaţi, pentru sarmale", a declarat Adrian Niţă, proprietarul unui magazin cu specific românesc din Alicante.

Gospodinele se grăbesc să facă cumpărături şi se asigură că au toate ingredientele unei mese perfecte de Crăciun, întrucât cererea este mare iar marfa se vinde foarte repede.

"Două verze. Le iau de acuma că nu mai găsim. Pentru sarmale", a spus o româncă, pentru TVR.

"Fac de toate, începând de la caltaboşi, cârnaţi, sarmale, cozonac. Îmi vin finii, îmi vin copiii. Vin pe rând, câte şase o dată", a spus o altă româncă pentru aceeaşi sursă.

În urma restricţiilor de sărbători adoptate de autorităţile din Spania, vor fi permise doar adunări private de câte maxim şase persoane la o gospodărie de sărbători, faţă de 10 cum era anterior. Schimbarea a venit pe fondul creşterii infectărilor cu COVID-19, chiar înainte de Crăciun. Unele comunităţi au decis chiar interzicerea adunărilor şi deplasărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel