Spania. Trei români au tăiat o jumătate de kilometru de cablu telefonic. Paguba: peste 8.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Garda Civilă a recuperat cablul furat (Foto: Guarda Civil)
Garda Civilă a recuperat cablul furat (Foto: Guarda Civil)

Trei români au fost arestați în Spania, după ce au furat peste 500 de metri de cablu telefonic. Cei trei urmăreau să valorifice cuprul din interior, 'prada' fiind evaluată la este 8.000 de euro.   

Agenții Gărzii Civile a Comandamentului Guadalajara au arestat trei persoane, acuzate de furtul cablului de pe linia telefonică a liniei care circulă între Torija și Trijueque.

Arestările au fost efectuate la primele ore ale zilei de sâmbătă, în cadrul unor acțiuni pe care Garda Civilă le desfășoară în provincia Guadalajara pentru a preveni furtul cablurilor de cupru de pe liniile telefonice.

Cei trei români au abandonat duba și au încercat să fugă pe jos

 

Potrivit publicației Liberal de Castilla, patrulele Gărzii Civile de la Compania Sigüenza care participau la operațiunea de serviciu, au observat o duba care circula cu luminile stinse pe un drum paralel cu Autostrada de Nord-Est, în municipiul Trijueque.

Ocupanții autoutilitarei, surprinși de prezența polițiștilor, au abandonat vehiculul și au fugit pe jos pe câmp, fiind localizați și arestați câteva ore mai târziu datorită perchezițiilor efectuate în zonă de către Garda Civilă.

Vehiculul era încărcat cu cablu telefonic și într-o zonă din apropiere au fost găsite și mai multe manșoane de cablu stivuite, alături de unelte pe care românii le-au folosit în activitatea lor. 

În total, polițiștii spanioli au recuperat 550 de metri de cablu, a cărui valoare s-ar putea ridica la peste 8.000 de euro, potrivit plângerii depuse de firma vătămată.

Garda Civilă a demarat procedurile de arestare a celor trei bărbaţi, toţi de naţionalitate română, cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel