Miguel, un manager de 37 de ani care a venit în România, a explicat cât de umflate sunt prețurile din Cluj-Napoca.
”M-am căsătorit cu o româncă, iar pentru că oraşul Cluj e foarte frumos şi e la un nivel mai ridicat decât restul ţării am decis să rămân aici. Îmi place România, îmi place mult Clujul, dar şi Oradea sau Braşovul, România chiar e o ţară frumoasă. Dar nu totul e idilic, aici m-am izbit şi de câteva lucruri ciudate”, spune Miguel.
”De multe ori văd în Cluj preţuri mai mari decât în Barcelona sau Palma de Mallorca. Ştiu că Clujul e al doilea oraş al ţării economic şi cultural vorbind, dar preţurile sunt oricum exagerate.
De exemplu, când am vrut să-mi iau un apartament am realizat că preţurile sunt de multe ori mai mari decât cele din marile oraşe spaniole.
Şi mai tare m-a uimit că erau apartamente la marginea oraşului la preţuri comparabile cu cele din zona centrală sau semi-centrală din Barcelona.
Când mi-a prezentat un agent imobiliar preţurile, am realizat că în Barcelona găseam la banii ăştia şi în centru”, explică spaniolul.
Spaniolul și-a cumpărat o casă într-un cartier liniștit, la marginea orașului
El nu și-a mai cumpărat un apartament mic în zona centrală a orașului și a optat pentru o casă într-un cartier liniștit, la marginea Clujului, pentru care a plătit aproape o jumătate de milion de euro.
El a simulat să vadă cât de afectate au fost apartamentelor de criza declanşată de pandemie.
”Am fost surprins să văd apartament cu o cameră în Cluj, un fel de garsonieră, la 155.00 de euro. Tot acum, un apartament identic se vinde în centrul Barcelonei la 110.00 de euro, în timp ce în Palma de Mallorca am găsit apartament cu trei camere la 118.000 de euro. Să mai zic că în Cluj un apartament cu trei camere costă 228.000, adică dublu?”, mai spune spaniolul, potrivit Știridecluj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News