Spectacol pe cerul Italiei: Luna Plină de Căpșuni în noaptea de 21-22 Iunie 2024

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Captura Youtube
Foto: Captura Youtube

În noaptea dintre vineri, 21 iunie, și sâmbătă, 22 iunie 2024, vom putea admira spectaculoasa Lună Plină de Căpșuni, prima lună plină de după solstițiul de vară. 

În noaptea dintre vineri, 21 iunie, și sâmbătă, 22 iunie 2024, locuitorii Italiei vor putea admira Luna Plină de Căpșuni, un eveniment astral deosebit. Aceasta este prima lună plină după solstițiul de vară, marcând tranziția de la primăvară la vară. Fenomenul va atinge punctul maxim la ora 03:08 sâmbătă dimineața.

De ce se numește Luna Plină de Căpșuni? Numele de "Luna Plină de Căpșuni" provine din tradiția nativilor americani algonchieni, care foloseau un calendar lunar pentru a marca diferitele perioade ale anului. În luna iunie, aceștia celebrau recolta de căpșuni, un moment important în viața comunității lor. Numele este preluat și de alte triburi, precum Lakota, Dakota și Ojibwe, confirmând semnificația agricolă a acestei perioade.

Luna plină va fi vizibilă în toată splendoarea sa la ora 03:08, dar discurile lunare vor părea pline ochilor noștri și cu câteva ore înainte și după acest moment precis. De aceea, vom putea admira Luna Plină de Căpșuni pe tot parcursul nopții de 21 iunie și în seara și noaptea de 22-23 iunie.

Tradiții și alte denumiri. Pe lângă numele de "Luna Plină de Căpșuni", luna plină din iunie mai este cunoscută sub diverse denumiri, reflectând evenimente naturale specifice acestei perioade: "Green Wheat Moon" (Cherokee), "Luna înflorită" (Anishinaabe), "Luna Nașterii" (Tlingit), "Hatching Moon" (Cree), "Spawning Moon" (Cree), "Hoer Moon" (Abenaki) și "Fructe Mature Moon" (Haida). De asemenea, în cultura europeană, această lună plină este numită "Luna de Miere" și "Luna de Hidromel", asociate cu zeița romană Juno, protectoarea căsătoriei, și tradițiile lunii de miere.

Luna Plină de Căpșuni nu este singurul spectacol astral de la sfârșitul lunii iunie. În noaptea dintre 26 și 27 iunie, va avea loc o conjuncție astrală între Lună și Saturn, iar pe 27 iunie, ne așteaptă ploaia de meteori Bootid, provocată de fragmentele cometei Pons-Winnecke.

Luna Plină de Căpșuni din 2024 promite să fie un spectacol astronomic impresionant, oferind oportunități excelente de observare și conectare cu tradițiile culturale străvechi. Nu ratați ocazia de a privi cerul în aceste zile și de a vă bucura de frumusețea acestui fenomen natural.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel