SPION britanic, fost șef din MI6, ANGAJAT să obțină INFORMAȚII sensibile din Guvernul României

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un fost șef din MI6, serviciul secret britanic, și un apropiat al Liberal Democraților au folosit ofițeri de informații în rezervă pentru a obține informații „sensibile” din surse din Guvernul României pentru a ajuta un român bogat acuzat de corupție.

Potrivit Guardian, citat de Știrile PRO TV, acest om este Alexander Adamescu.

Firma privată de sponaj care îi aparține lui John Scarlett - SC Strategy (SCS) - deținută împreună cu lodrul Carlile, a scos la lumină un raport întocmit pentru avocații omului de afaceri. Din acesta rezultă că au fost obținute informații de la surse importante din România, informații extrem de dilicate despre negocieri diplomatice și despre procurori anticorupție.

The Guardian mai scrie că raportul din 2016 sugerează că angajații SCS au avut intrări la București, acces la surse plătite, care dețineau informații solide depre "aparatul politic, de securitate și de informații al României".

Una dintre surse este descrisă ca fiind un oficial "de nivel foarte înalt" din cadrul administrației prezidențiale.

 

Adamescu așteaptă extrădarea în România din Regatul Unite

 

Guardian a mai scris că SCS a realizat activitatea de spionaj pentru Alexander Adamescu, descris drept un om important, care face parte din una dintre cele mai bogate familii din România.

Adamescu așteaptă extrădarea în România din Regatul Unite, după ce procurorii români l-au acuzat de luare de mită și spălare de bani. El însă neagă acuzațiile.

Avocații lui Adamescu au depus raportul de 36 de pagini ca dovezi în procedurile de extrădare care au avut loc la Londra în 2017.

Documentul oferă o privire asupra firmelor private de servicii secrete și pune în lumină activitățile celor doi foști funcționari publici și a firmei lor britanice și a contactelor sale.

 

A folosit „mijloace perfect legale” 

 

Carlile a insistat într-o declarație pentru Observer că a folosit „mijloace perfect legale” pentru a obține informații juridice. „Obținerea informațiilor este rezultatul faptului că știm cum să efectuăm investigații eficiente”, a spus el.

De asemenea, el a negat că în investigații ar fi fost folosite contacte făcute în timpul în care lucrau în domeniul securității.

Judecătorul din cazul de extrădare a lui Adamescu a refuzat să accepte raportul lui Scarlett și Carlile ca probe, argumentând lipsa de informații cu privire la identitățile agenților companiei și a circumstanțelor în care operatorii SCS - identificați în instanță ca ofițeri de informații în retragere - au colectat informațiile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel