Spitalele italiene sunt sufocate. Medici: „Am pierdut controlul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Spitalele italiene se sufocă sub povara celui de la doilea val al pandemiei. „Am pierdut controlul asupra situației epidemiologice, în multe părți ale țării”, spun medicii citați de agențiile de presă.

Singura soluție, cred specialiștii, este carantinarea totală a populației. Deocamdata, sunt restricții doar pe timp de noapte. Italia are peste 41 de mii de decese provocate de Covid și peste un milion de cazuri de infectare.

Imaginile şocante cu un bătrân bolnav de Covid care a murit în toaleta camerei de urgență de la un spital din Napoli au devenit virale în Italia. Sitatuatia este dramatică, suntem la un pas de colaps, spun medicii de acolo, conform agentieie ANSA.

La Napoli, în Campania, regiunea din sud care a fost ferită, în bună măsură, în primul val al pandemiei, spitalele sunt acum pline.

În faţa spitalului Cotugno sunt permanent cozi de maşini cu potenţiali pacienţi şi ambulanţe. Unii primesc oxigen chiar acolo, în parcare.

 

„Toate paturile de la ATI sunt ocupate”

 

Mai la nord, în Lombardia, aproape toate spitalele au atins capacitatea maximă. Nu mai sunt locuri nici măcar în sălile de operaţii, acolo unde medicii au instalat pături pentru bolnavii cu COVID-19.

Claudio Zanon, director al spitalului Como Valduce: „Toate paturile sunt ocupate, toate paturile de la ATI sunt ocupate, în condiţiile în care am creat locuri ATI suplimentare în sălile de operaţii. În acest moment, avem 30 de pacienţi în secţia de urgenţe şi nu-i putem muta de acolo în saloane”, scrie Știrile PRO TV.

În urmă cu două zile, secţia de urgenţe a unui spital din Como a fost închisă timp de 12 ore, pentru că nu mai erau locuri înăuntru, nici în pături, nici pe tărgi.

Claudio Zanon, director al spitalului Como Valduce: „Spitalul din Varese este plin şi cei de acolo resping pacienţii. Armata a instalat un cort ca punct de control, de unde trimit ambulanţele în alte provincii. Monza a cerut intervenţia armatei, pentru că sunt în pragul colapsului”.

 

„În ultimele două săptămâni am avut cel puțin un caz de intubare pe zi”

 

La spitalul universitar Tor Vergata din Roma, fluxul pacienţilor începe să semene cu cel de astă-primăvară.

Dr. Elisabetta Teti, specialist în boli infecțioase: „Avem pacienți aduși la Urgență, care, în numai 24 de ore, trec de la mască cu oxigen la administrarea oxigenului într-o cască specială, iar apoi sunt intubați. În ultimele două săptămâni am avut, în medie, cel puțin un caz de intubare pe zi”.

 

Un deces din patru este asociat cu Covid-19

 

Cu peste 32.600 de bolnavi de Covid în spitale, Frânța a depășit vârful din primăvară.

Un deces din patru este asociat cu Covid-19, a spus premierul francez, adăugând că o persoană infectată cu coronavirus este internată în spital la fiecare 30 de secunde. Franţa este prima ţară europeană care a impus carantina pentru a doua oară. Iar premierul a anunțat că se înregistrează totuși o scădere a ratei de infectare.

Jean Castex, premierul Franței: „Am observat că evoluţia numărului de cazuri noi a încetinit în ultima săptămână. Dacă luăm în calcul media pe şapte zile, avem o scădere cu 16%. Trebuie să interpretăm asta într-o manieră pozitivă, dar prudentă”.

Dar Franţa nu renunţa la restricţii, cel puţin până la 1 decembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel