Sportivii români distinși de Klaus Iohannis pentru performanțele de la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: Klaus Iohannis - pagină oficială de Facebook
Sursă foto: Klaus Iohannis - pagină oficială de Facebook

Sportivii români care au strălucit la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris au fost onorați de președintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie deosebită organizată la Palatul Cotroceni. 

Sportivii români care au obținut medalii la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, alături de oficialii COSR și antrenori, au fost onorați miercuri seara de președintele Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

Printre sportivii distincționați se numără David Popovici, Ancuța Bodnar, Simona Radiș, Andrei Cornea, Marian Enache, Mihaela Cambei și Sabrina Maneca Voinea, aceasta din urmă clasându-se pe locul 4 în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris, în urma unor probleme de arbitraj.

La eveniment au fost prezenți și numeroși foști campioni olimpici, mondiali și europeni, printre care Nadia Comăneci, Simona Amânar, Laura Badea și Doina Melinte, precum și președinți ai federațiilor naționale și ai cluburilor sportive, cum ar fi Cristinel Romanescu, Alexandru Pădure, Ionuț Popa și Răzvan Bichir.

În discursul său, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a subliniat că distincțiile primite reflectă recunoașterea valorii sportivilor și a importanței sportului în societatea românească. Covaliu a menționat că Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024 au fost un moment de mândrie pentru România, evidențiind cele nouă medalii olimpice obținute și locul 23 în clasamentul internațional, precum și cele două medalii obținute la Jocurile Paralimpice.

De asemenea, președintele COSR a subliniat că sportivii olimpici și paralimpici sunt exemple de disciplină și perseverență, având un impact pozitiv asupra societății. El a adăugat că succesul sportivilor români la Paris nu reprezintă doar câștigarea medaliilor, ci și transmiterea unor valori fundamentale și lecții de viață.

Simona Radiș, medaliată cu aur și argint în canotaj, a exprimat bucuria și mândria de a reprezenta România la nivel internațional și a subliniat că rezultatele lor sunt o inspirație pentru generațiile viitoare.

Distincțiile acordate de președintele Klaus Iohannis includ:

Sportivi

- Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler: Ancuța Bodnar, Simona Radiș
- Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler: Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu
- Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I: Adriana Adam, Amalia Bereș, Andrei Cornea, Marian Enache, Maria Lehaci, Ștefania Petreanu, David Popovici, Magdalena Rusu, Florin Alexandru Bologa
- Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a cu o baretă: Mihaela Cambei, Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen
- Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a III-a cu două barete: Ana Maria Bărbosu, Camelia Ciripan
- Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a III-a: Sabrina Maneca Voinea

Oficiali și antrenori


- Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer: Elisabeta Lipă
- Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler: Mihai Covaliu
- Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler: George Boroi, Camelia Potec, Antonio Colamonici, Adrian Rădulescu
- Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler: Florin Mișcă, Adrian Ionescu, Corina Moroșan

România a câștigat nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris: trei de aur, patru de argint și două de bronz. Aurul a fost obținut de înotătorul David Popovici (200 metri liber), canotorii Andrei Cornea și Marian Enache (dublu vâsle masculin) și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu). Argintul a fost câștigat de Ancuța Bodnar și Simona Radiș (dublu vâsle feminin), Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (dublu rame feminin), Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc (dublu vâsle feminin - categorie ușoară), și Mihaela Cambei (halterofilie, cat. 49 kg). Bronzul a fost obținut de David Popovici (100 metri liber) și Ana Maria Bărbosu (sol).

La Jocurile Paralimpice, România a câștigat două medalii: una de aur, obținută de Florin-Alexandru Bologa la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), și una de bronz, câștigată de Camelia Ciripan în proba de simplu feminin la para tenis de masă (WS6), clasându-se pe locul 61 în clasamentul pe națiuni, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel