Spumă de căpșuni, desertul copilăriei românilor. Este gata în câteva minute și foarte gustos

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Spuma de căpșuni seste un desert românesc și se prepară din doar trei ingrediente: căpșuni, albușuri și zahăr, în aproximativ cinci minute. Este perfect pentru aceste sărbători, fresh și gustos, readuce gustul copilăriei în casele tuturor.

Această spumă de căpșuni sau mousse de căpșuni cu albușuri de ou este în mod normal un desert popular de vară, însă acum putem găsi căpșuni peste tot, așa că de ce să nu îl prepari și de Crăciun.

Pregătirea acestui desert proaspăt de căpșuni este rapidă, foarte ieftină și total delicioasă! De asemenea este mult mai bun pentru copii, deoarece este lipsit de mult zahăr sau ciocolată.

Spuma de căpșuni cu albuș de ou surprinde esența bucătăriei românești: economică, dar folosind cele mai bune ingrediente și cu un gust delicios. Iar când vine vorba de legume și fructe, de produse de mare gust, România este locul potrivit, solul este fertil, iar vremea face ca plantele să prospere.

Vezi și: Fursecuri din turtă dulce de casă - Gustul nostalgic și autentic al sărbătorilor de iarnă

 

Spumă de căpșuni - Ingrediente 

- 450 g căpșuni
- 3 albușuri de ou Vezi nota
- 150 g zahăr granulat
- frunze proaspete de mentă pentru decor sau alte fructe

 

Spumă de căpșuni - Rețeta pas cu pas 

 

Pentru început, curățați și tăiați căpșunile mărunt.

Bateți albușurile până când devin tari, începeți să adăugați zahărul încet și continuați să bateți până când albușurile devin din nou lucioase și tari.

Adăugați apoi aproape toate căpșunile tocate, păstrând o mână mică pentru decorare, și continuați să bateți până când căpșunile sunt încorporate și aproape în întregime zdrobite.

Distribuiți spuma de căpșuni în boluri sau cupe de desert și acoperiți cu căpșunile rezervate. Se decorează cu frunze de mentă sau alte fructe, dacă se dorește. 

Vezi și: Bomboane Raffaello de casă. Un desert perfect pentru toate gusturile și toate buzunarele

 

Cum se servește spuma de căpșuni?

 

Spuma de căpșuni trebuie servită imediat sau cât mai curând posibil.

Ați putea să o preparați înainte de a începe să luați cina, de exemplu, și să o păstrați în frigider până când serviți desertul, dar numai dacă este absolut necesar și cu siguranță nu mai mult de atât.

 

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel