Statul italian îi va ierta pe cei care greșesc neintenționat: Amenzile fiscale vor fi mai mici și mai ușor de evitat

Cristina Iacob |
Data publicării:

Guvernul italian va reduce penalitățile pentru încălcările fiscale și va elimina amenzile pentru contribuabilii care se conformează în termen de două luni după clarificarea regulilor.

Începând cu 1 septembrie 2024, Guvernul italian va implementa măsuri noi pentru reducerea penalităților fiscale, conform unui decret legislativ privind reforma fiscală. Printre principalele modificări se numără eliminarea amenzilor pentru contribuabilii care se conformează în termen de două luni de la publicarea unei circulare care clarifică reglementările fiscale și reducerea penalităților pentru diverse încălcări fiscale.                                                                                                                                                                                                                                                      

Conform noilor reglementări, contribuabilii care comit încălcări fiscale din cauza „incertitudinii” privind regulile vor beneficia de un „scut” dacă se conformează în termen de două luni de la publicarea unei circulare de clarificare de către Agenția de Venituri. Aceștia vor fi scutiți de amenzi, cu condiția să depună o declarație suplimentară și să achite impozitele suplimentare datorate.

Citește și: Românii cu copii în Italia pot solicita „bonusul de carte”, un ajutor financiar pentru achiziția rechizitelor

De asemenea, decretul prevede reducerea penalităților fiscale pentru anumite încălcări. Penalitățile vor fi mai mici pentru neplata impozitelor și pentru neîndeplinirea obligațiilor de declarare fiscală, dar vor fi mai mari pentru comportamentele frauduloase și recidive. De exemplu, amenda pentru neplata impozitelor scade de la 30% la 25% din suma datorată, iar amenda maximă pentru neîndeplinirea obligațiilor de declarare fiscală este redusă de la 240% la 120% din suma datorată.                                                                                                                                         

În cazul declarării necredincioase, amenda se reduce de la 90%-180% la 70%, cu un prag minim de 150 de euro. În plus, amenda pentru întârzierea completării declarației fiscale, dar înainte ca Agenția de Venituri să efectueze verificări, va fi de 50% din suma datorată.                                                                                                                                                                              

Aceste măsuri se vor aplica doar pentru încălcările comise după 1 septembrie 2024. Penalitățile anterioare vor continua să se aplice pentru încălcările comise înainte de această dată.                 

Vezi și: Lucrătorii independenți români din Italia pot primi un sprijin financiar de până la 800 de euro lunar

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel