Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, dosarul a fost instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
"Din cercetări s-a stabilit că 32 de persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au declarat către organele fiscale şi au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor administrate achiziţii de bunuri (materiale de construcţii, bitum rutier, produse textile, piese auto etc.) de la două societăţi cu comportament de tip fantomă, deşi în realitate mărfurile facturate fie nu au existat, fie nu proveneau de la furnizorul declarat, în acest fel aducându-se un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 1.378.145 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neachitat la bugetul de stat ca urmare a micşorării artificiale a bazei impozabile", se precizează în comunicat.
Conform sursei citate, au fost deja recuperaţi peste un milion de lei, iar pentru diferenţă s-a instituit sechestru asigurator până la concurenţa prejudiciului rămas.
"Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de trimitere în judecată", au precizat reprezentanţii IPJ Argeş.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News