După Franța, Regatul Unit, Germania, Polonia și Grecia, protestul fermierilor s-a extins în toată Italia. În Trento, aproape 200 de tractoare au protestat, oprind traficul în aproape întreaga provincie.
O scenă improvizată în Piazza Castello a devenit punctul de sprijin al unei inițiative care vizează „apărarea agriculturii italiene” de ceea ce organizatorii definesc drept interesele multinaționalelor și o politică națională incapabilă de reacție. Gestul simbolic de a arde un steag al Uniunii Europene a fost făcut de liderul Variantei Torinese, Marco Liccione, care a declarat: „Am făcut-o pentru că UE a eșuat și vrem să ieșim din ea”, a declarat el, citat de presa din Peninsulă.
Tot săptămâna trecută, fermierii din Orte au declanșat un protest impresionant, blocând cu peste 100 de tractoare și vehicule agricole sensul giratoriu de la poarta de taxare a autostrăzii A1.
Într-un gest de determinare, agricultorii au oprit complet accesul și ieșirea de pe autostradă, semnalizând o situație tensionată care a mobilizat forțele de poliție coordonate de chestorul Fausto Vinci din Viterbo.
Ceea ce a început cu aproximativ 60 de vehicule agricole s-a transformat rapid într-un blocaj masiv, fermierii adunându-se pentru a-și exprima nemulțumirea față de politica guvernamentală privind sectorul agricol. Sensul giratoriu în fața porții de taxare a devenit centrul protestului, iar mașinile fermierilor au rămas ferm ancorate, împiedicând traficul pe autostradă și provocând complicații majore pentru șoferii care încercau să treacă prin zonă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News