Sticky Toffee Pudding: cea mai bună (și cea mai ușoară) rețetă pentru un desert delicios

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sticky Toffee Pudding: cea mai bună (și cea mai ușoară) rețetă pentru un desert delicios
Sticky Toffee Pudding: cea mai bună (și cea mai ușoară) rețetă pentru un desert delicios

Sticky Toffee Pudding - budinca de toffee lipicioasă, cunoscută și sub denumirea de budincă de curmale lipicioasă în Australia și Noua Zeelandă, este un desert britanic format dintr-un blat de pandișpan umed, făcut cu curmale tocate mărunt, acoperit cu un sos de caramel și servit adesea cu o cremă de vanilie sau înghețată de vanilie.

Aastăzi vă facem cunsocut un desert englezesc, format dintr-un tort de pandișpan umed cu o bază de curmale, sos de caramel și însoțit, de obicei, de o cupă de înghețată.

Sincer, nu știam de existența Sticky Toffee Pudding, l-am încercat la sugestia unui prieten și adevărul este că a fost o explozie de gust.

De aceea, astăzi împărtășesc cu voi această rețetă de Sticky Toffee Pudding.

 

Sos de roșii cu mere, mai gustos decât orice ketchup: Rețeta genială pentru iarnă, pe care o poți pregăti acum

 

Sticky Toffee Pudding: Ingrediente necesare

 

Pentru budincă

200 de grame de curmale fără sâmburi

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

½ linguriță de praf de copt

100 de grame de unt moale

170 de grame de făină

170 de grame de zahăr brun 

2 ouă


Pentru sosul de caramel

100 de grame de zahăr brun 

100 de grame de unt

150 de grame de smântână dulce

 

Tartă cu carne și spaghete: Un preparat genial, ușor și rapid de pregătit: Notează rețeta, sigur o vei face și a doua oară

 

Cum se face budinca lipicioasă și delicioasă

 


Se pun curmalele tocate într-un bol cu apă fierbinte împreună cu bicarbonatul de sodiu pentru a se înmuia timp de aproximativ 10 minute.

Într-un alt bol, bateți untul cu zahărul până când devine cremos. Adăugați ouăle pe rând și la final, din mixer, făina și praful de copt.

Scurgeți curmalele și procesați-le. Adăugați-le la amestecul anterior.

Se așază în formele alese, unse în prealabil cu unt și se umplu până la ¾ din înălțime.

Coaceți în cuptor la 180°C timp de aproximativ 25 de minute.

Se lasă să se răcească câteva minute și se scot din forme.

Pentru sos, amestecați toate ingredientele, puneți-le într-o cratiță și gătiți-le la foc mic până când capătă culoarea caramelului și consistența unui sos.

Serviți budincile cu sos fierbinte și înghețată de vanilie.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel