EXCLUSIV  ȘtiriDiaspora.ro lansează proiectul "ROMÂNIA ARE NEVOIE DE TINE, IMPLICĂ-TE!"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
O româncă flutură tricolorul românesc (Sursa foto: MAPN/Facebook)
O româncă flutură tricolorul românesc (Sursa foto: MAPN/Facebook)

StiriDiaspora.ro derulează, în perioada iunie – octombrie 2024, proiectul „ROMÂNIA ARE NEVOIE DE TINE,  IMPLICĂ-TE!”.

Obiectivul general al proiectului este identificarea gradului de informare și interesul cu privire la posibilitățile de implicare a diasporei în viața civică a României, pentru întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara granițelor țării. Astfel, proiectul își propune identificarea și aprecierea oportunității unor modalități concrete de implicare, cum ar fi votul ca și formă de acțiune civică, dar și găsirea unor modalități de încurajare a românilor plecați să utilizeze mai eficient mijloacele deja existente.

În cadrul proiectului "ROMÂNIA ARE NEVOIE DE TINE, IMPLICĂ-TE!" vom stabili în ce măsură este comportamentul participativ al celor plecați în străinătate influențat de faptul că trăiesc în comunități participative în țările de reședință, prin aplicarea a 2000 de chestionare și realizarea a 4 focus grupuri. În urma realizării componentei de cercetare sociologică, vom identifica gradul de informare și interesul față de posibilitățile de implicare în viața civică a României atât al românilor în general (prin cele 2000 de chestionare aplicate populației din România 18+), cât și al românilor plecați în străinătate (prin realizarea celor 4 focus grupuri).

Rezultatele cercetărilor sociologice, dezbătute în cadrul unei mese rotunde

 

Pe lângă cercetările sociologice calitative și cantitative, proiectul „ROMÂNIA ARE NEVOIE DE TINE, IMPLICĂ-TE!” are și o altă componentă extrem de importantă: diseminarea rezultatelor și concluziilor către publicul larg, dar și dezbaterea acestora astfel, rezultatele activităților de cercetare vor fi dezbătute în cadrul unei mese rotunde la care vor fi invitați reprezentanți ai societății civile, ai mass media, dar și parlamentari ai diasporei din actuala legislatură, reprezentanți ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și ai principalelor partide politice din România. Scopul discuțiilor va fi acela de a identifica măsuri concrete pe care statul român le-ar putea adopta în sensul creșterii interesului și a participării cetățenești pentru românii plecați în străinătate, pentru întărirea legăturilor dintre România și comunitățile acestora.

Totodată, vor fi diseminate rezultatele și concluziile prin mijloace media adecvate, având drept scop conștientizarea tuturor stakeholderilor, dar și a publicului larg cu privire la posibilitățile de implicare a diasporei în viața civică a României, modalități prin mijloacele existente sau prin crearea unor noi oportunități, pentru întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara granițelor țării.

Pentru a asigura o accesibilitate cât mai mare a informațiilor, acestea vor fi disponibile într-o secțiune separată a site-ului: https://www.stiridiaspora.ro/romania-are-nevoie-de-tine-implica-te.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel