Strategia Dianei Șoșoacă și a lui Lazarus cu voturile anulate. Ce pun la cale, de fapt 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Sursă foto: europa.today.it
Sursă foto: europa.today.it

Diana Șoșoacă a gândit deja o strategie la alegerile prezidențiale, deși nu poate candida. 

După ce Curtea Constituțională a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă printr-o decizie fără precedent care a împărțit România, șefa partidului SOS a gândit rapid o strategie. Aceasta i-a îndemnat pe fani ca la vot să deseneze un dreptunghi cu numele ei și să pună ștampila pe acesta. Evident, votul va fi nul și nu poate fi luat în considerare. 

Dar ce vrea de fapt Diana Șoșoacă să facă prin această strategie? Simplu: la ultimele alegeri 1.5 milioane de români au votat greșit din diverse motive, ori au pus ștampila de două ori, ori pur și simplu au protestat și au anulat intenționat votul, fără să prefere un anumit candidat. Numărul de buletine de vot anulate a ajuns așadar la 1,5 milioane. Este foarte probabil ca acest număr mare de voturi anulate să se repete, iar Diana Șoșoacă știe deja asta. 

Așadar, prin această strategie de a îndemna la anularea voturilor va încerca să pretindă că toate aceste buletine de vot anulate ar fi fost de fapt oameni care ar fi votat-o pe ea. 

Ne așteptăm așadar ca Diana Șoșoacă să fie interesată de numărul de voturi anulate și va ieși cel mai probabil cu mesaje care să arate că de fapt "sistemul a blocat-o" pentru că ea ar fi fost aleasă președinte al României.

Iată câteva replici dintr-un videoclip live postat de Luis Lazarus: 

"Nici unul nu trebuie votat. Mergeți și faceți ce v-am spus eu. Faceți un pătrățel și vor fi voturi anulate. Să vedem și noi câte voturi anulate vor fi!" a spus Diana Șoșoacă într-un clip postat recent. 

"Dacă sunt două milioane de voturi anulate..." a intervenit și Luis Lazarus. 

CCR, decizie controversată care creează un precedent periculos

 

Decizia Curții Constituționale a fost însă una care poate avea consecințe majore la vot și creează un precedent periculos pentru România. Judecătorii au decis pe criterii subiective că Șoșoacă nu poate candida, deși are un partid care funcționează, care nu are restricții legale și ce i-a permis inclusiv intrarea în Parlamentul European. Nici măcar judecătorii Curții Constituționale nu s-au pus cu toții de acord că aceasta ar fi decizia corectă.

De fapt, mulți specialiști consideră că mișcarea ar fi fost făcută la comanda PSD pentru că Marcel Ciolacu îl preferă pe George Simion în turul doi. Ar fi cel mai facil adversar și ar putea câștiga pe un vot contra lui Simion, care este privit ca extremist, fanatic, naționalist. 

Dacă în turul doi ar intra un alt candidat, de genul Elena Lasconi sau Mircea Geoană, n-ar mai fi deloc ușor pentru Marcel Ciolacu, pentru că votul împotrivă i-ar putea fi adresat chiar lui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel