Strudelul cu mere se face din: foi subțiri de plăcintă din comerț, fiind un desert ieftin și foarte gustos. Bineînțeles puteți face foile în casă, din aluat întins subțire.
Separat, merele se curăţă şi se toacă mărunt. Pot fi date şi prin răzătoarea mare şi scurse bine. Într-o tigaie, adaugă untul şi căleşte merele, adăugând zahărul şi o lingură de scorţişoară. Dacă e cazul şi stafidele. Lasă la călit până când zeama scade.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Strudelul cu mere, s-ar putea să îți placă și rețeta Savarine de casă. Rețeta celor mai iubite prăjituri ale copilariei
Foia de plăcintă se întinde pe masă și se umple cu compoziţia cu măr şi rulează. Pe tava unsă cu unt se așează ruloul umplut cu măr. Lăați-le la cuptor timp de 30 de minute, iar când sunt aproape gata, se ung cu puţină miere de albine. La final se pudrează cu zahăr vanilat pudră. Pentru un plus de gust, pot fi servite cu îngheţată de vanilie.
Strudelul cu mere, originea desertului
Originile strudelului sunt arabe, la fel ca și baclavaua, sarailia. Ele au fost preluate de turci după căderea Constantinopolului (1453) și au ajuns în Austria în secolele 16-17, cu ocazia asediilor repetate ale Vienei. Tot atunci a fost preluat și croissantul de către brutarii vienezi. SȘ grecii au adoptat aceste foi, făcându-le celebre sub numele de „foi grecești” sau filo, phyllo.
Dacă ți-a plăcut rețeta deStrudelul cu mere, s-ar putea să îți placă și rețeta Rețetă de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă. Ingredientul secret îi dă acel gust unic care o face irezistibilă
Numele „strudel” vine de la forma răsucită de vârtej. Austriecii fac diferență între „strudelul tras” (adică din aluat fin tras și întins în foi subțiri) și cel foietat (folosit mai rar), existând și versiuni de strudel cu aluat fraged de tarta sau chiar și dospit. Cel mai celebru strudel cu mere este cel cu stafide, scorțișoară și pesmet. Încearcă şi tu strudelul cu mere şi scorţişoară! Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News