Studiu: munca repetitivă crește riscul de declin cognitiv

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Neuralink, proiectul lui Elon Musk, în fața unui eșec major: Primul cip implantat începe să se desprindă de creierul pacientului / Sursa: Freepik
Neuralink, proiectul lui Elon Musk, în fața unui eșec major: Primul cip implantat începe să se desprindă de creierul pacientului / Sursa: Freepik

Un nou studiu, publicat în jurnalul Academiei Americane de Neurologie, Neurology, demonstrează că locurile de muncă de rutină cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demență cu 37%.

Analizele au fost făcute pe 7.000 de norvegieni, care au fost urmăriți de la vârsta de 30 de ani până 60 de ani. Locurile de muncă în care stimularea mentală era foarte mică în timpul anilor 30, 40, 50 și 60 de ani au fost asociate cu un risc crescut de afectare cognitivă ușoară, 66% și cu risc cu 37% mai mare de demență după vârsta de 70 de ani.

Studiul mai arată că implicarea cognitivă la locul de muncă poate avea beneficii profunde în lupta împotriva demenței, locul de muncă fiind cu adevărat important pentru promovarea sănătății cognitive. Folosirea intensivă a creierului poate fi benefică și în alte moduri: poate proteja capacitate cognitivă și poate ajuta la prevenirea demenței.

Recomandările cercetătorilor în acest caz este de a adopta un stil de viață sănătos pentru creier, cum ar fi: o dietă în stil mediteraneean, limitarea consumului de alcool și renunțarea la fumat, un somnul suficient și gestionarea stresului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel