Studiu: obezitatea poate fi legată de o genă

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

În urma unui nou studiu efectuat de cercetătorii de la British Heart Foundation din Marea Britanie, și publicat în jurnalul academic Mec, s-a descoperit că obezitatea nu este legată doar de alimentație și stil de viață, ci este scrisă în codul genetic al fiecărui individ. Oamenii de știință au descoperit un declanșator genetic clar pentru obezitate.

Pentru acest studiu, cercetătorii au folosit date de la Biobank, o bază de date biomedicală mare și o resursă de cercetare care urmărește oamenii pe termen lung. Ei au comparat datele de la persoane cu două copii defecte ale genei SMIM1 cu cele de la persoane care nu avea aceste două copii defecte. Prin urmare, s-a constat că femeile unde mutația genetică era prezentă cântăreau cu 4,6 kilograme mai mult, iar în cazul bărbaților cântăreau cu 2,4 kilograme mai mult.

În concluzie, copiile defecte ale genei SMIM1 determină scăderea funcției tiroidiene și reducerea consumului de energie, asta înseamnă că la același aport alimentar, se folosește mai puțină energie, iar excesul este stocat sub formă de grăsime.

Oamenii de știință mai sunt de părere că studiul a arătat nu doar corelația, ci și faptul că s-a identificat o mutație genetică specifică, care nu se întâmplă întotdeauna în cercetare, anunță cnn.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

30 iun 2024, 16:58 in Social
Elveția: imigrația a crescut
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel