Publicitate
Brașovul s-a dovedit a fi orașul preferat al românilor, atât pentru a se muta, cât și pentru a-l vizita, conform concluziilor unui studiu realizat la solicitarea programului „Destinații Vizionare”, potrivit unei informații transmise de Primăria Brașov joi.
”Braşovul este înaintea oricărui competitor”
Primarul Allen Coliban a comentat rezultatele studiului, subliniind că Brașovul oferă un echilibru între condițiile de trai, educație, oportunități de muncă și posibilități de petrecere a timpului liber.
"Braşovul rămâne cea mai bună destinaţie pentru cei care vor să se relocheze pentru că oferă cel mai bun raport între condiţii de locuit, educaţie, locuri de muncă, petrecerea timpului liber. Poate nu am atins nivelul de dezvoltare economică a altor oraşe, dar atunci când cumulăm toţi indicatorii pentru a evalua nivelul de trai, cu siguranţă, Braşovul este înaintea oricărui competitor. (...)
Iar avantajele noastre sunt cele oferite de mediul înconjurător, de oamenii care locuiesc aici, de investiţiile într-un sistem de învăţământ de calitate, dar şi de cele care transformă oraşul nostru într-un model de sustenabilitate, astfel încât Braşovul este oraşul în care îţi place să trăieşti şi să munceşti", a comentat primarul Allen Coliban datele studiului, conform comunicatului menţionat.
Conform percepției participanților la studiu, principalele avantaje ale Brașovului includ natura și aerul curat, infrastructura sportivă, facilitățile de petrecere a timpului liber, oportunitățile pentru afaceri, serviciile educaționale, accesibilitatea în oraș și integrarea tehnologiei și inovației în serviciile urbane.
Topul orașelor preferate pentru relocație după Brașov este alcătuit din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Timișoara, Constanța și București.
În ceea ce privește dorința de a vizita și recomandarea ca destinație turistică, Brașovul ocupă și în acest caz prima poziție, fiind urmat de Sibiu și Constanța, respectiv Oradea și Sibiu.
Studiul, realizat în două etape - pentru vacanțele din 2022 și 2023 - a implicat un eșantion de 4.200 de participanți, cu vârste peste 18 ani, din populația digitalizată a României. Datele au fost colectate în martie 2023 și aprilie 2024, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News