„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.
Walensky făcea referire la un studiu al CDC la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.
Studiul a depistat doar trei cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze în timp ce 161 dintre participanții care nu au fost inoculați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.
Cu alte cuvinte, inocularea cu cele două doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech și Moderna (n.r. vaccinul AstraZeneca nu a fost autorizat încă în SUA) au eliminat complet infecțiile detectabile - indiferent dacă au fost simptomatice sau nu - după două săptămâni.
Vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19
CDC a concluzionat pe baza acestor rezultate că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Asta înseamnă că persoanele vaccinate la rapel îi vor proteja foarte bine pe cei din jurul lor de la a contracta coronavirusul.
Însă este nevoie de mai multe date pentru a stabili acest lucru cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii americani recrutează în prezent mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.
„Sperăm ca în aproximativ următoarele cinci luni vom putea răspunde întrebării foarte importante dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, dacă transmit infecția altora”, a declarat vinerea trecută dr. Anthony Fauci în timpul unei conferințe de presă susținute la Casa Albă, potrivit HotNews.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News