Studiu: Unde se trăiește cel mai bine în Italia? Locuitorii orașului clasat pe primul loc sunt extrem de fericiți

Cristina Iacob |
Data publicării:
Cele mai bune orașe din Italia în ceea ce privește calitatea vieții. / Foto: Unsplash
Cele mai bune orașe din Italia în ceea ce privește calitatea vieții. / Foto: Unsplash

Topul orașelor din Italia cu cea mai bună calitate a vieții. Iată unde se trăiește cel mai bine și oamenii sunt fericiți:

 

Un recent sondaj al Comisiei Europene, realizat în colaborare cu Istat, dezvăluie un clasament al orașelor italiene și europene în funcție de percepția calității vieții. Rezultatele indică faptul că, în medie, italienii sunt mulțumiți de viața în orașele lor, cu toate că nivelul lor de satisfacție este puțin sub media europeană, variind considerabil în funcție de regiune.

Topul orașelor și nivelul de satisfacție a locuitorilor

 

Trento se evidențiază ca fiind pe primul loc în Europa în ceea ce privește calitatea vieții, cu impresionanta cifră de 95,4% a locuitorilor mulțumiți. În contrast, Taranto ocupă ultimul loc în acest clasament, doar 47,8% dintre locuitori declarându-se satisfăcuți. Aceste date sunt rezultatul sondajului Calitatea vieții în orașele europene, realizat în 59 de orașe europene, subliniind diferențele semnificative de percepție între diversele regiuni.

Clasamentul italian reflectă aceste variații regionale. Șase orașe italiene, printre care Trieste, Cagliari, Bergamo, Brescia, Bolzano și Trento, se disting prin procente foarte mari de locuitori mulțumiți, depășind pragul de 90%. Cu toate acestea, în ciuda nivelurilor ridicate de satisfacție, italienii sunt mai puțin înclinați să creadă că calitatea vieții s-a îmbunătățit în ultimii cinci ani.

Transportul public, asistența medicală și curățenia orașului sunt printre aspectele care preocupă locuitorii orașelor italiene. De exemplu, nivelul de satisfacție față de transportul public variază considerabil între Milano, Trieste și Bolzano, față de orașele din sudul Italiei. De asemenea, diviziunea istorică nord-sud se reflectă în nivelul de satisfacție cu asistența medicală, fiind mai ridicat în orașele din nord comparativ cu cele din sud.

În timp ce unele orașe se pot mândri cu o bună accesibilitate la locuri de muncă și calitatea aerului, altele se confruntă cu provocări legate de locuințe accesibile și poluare. Cagliari și Sassari se remarcă prin satisfacția ridicată a locuitorilor față de calitatea aerului, în timp ce Taranto înregistrează cea mai scăzută valoare absolută în acest sens.

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel