Infectarea cu SARS-CoV-2 în aer liber este foarte puțin probabilă. Experții Institutului Koch și ai Societății pentru Cercetarea Aerosolilor afirmă într-o scrisoare transmisă guvernului federal și publicată de agenția de presă germană că oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este la interior. Specialiștii deplâng în același timp faptul că, până acum, toate cercetările lor nu au fost luate în considerare de autorități.
Christof Asbach, preşedintele Societăţii pentru Cercetarea Aerosolilor: "Am descoperit că doar una din o mie de infectări a avut loc la exterior, iar restul de 999 la interior. Spaţiile închise sunt locurile unde trebuie să ne concentrăm atenţia".
Dirk Brockman, fizician, Institutul Robert Koch: "Toate studiile arată că măsurile de carantină mai scurte şi mai stricte sunt mult mai benefice decât cele care se întind pe mai multe luni, cum au fost primele două perioade de carantină".
Adevăratul pericol este la interior
Experții germani susțin măsuri sanitare de scurtă durată și localizate, cum este cazul sălilor de clasă sau al birourilor. Ei afirmă că acolo este adevăratul pericol. Virusul se transmite ușor în camere care nu sunt bine ventilate, chiar și în absența unui contact direct cu cineva infectat.
De cealaltă parte, în aer liber, chiar și când se formează grupuri mari de oameni, riscul infectării rămâne foarte scăzut. De aceea, limitarea activităților în aer liber, inclusiv obligativitatea de a purta mască, sunt măsuri contra-productive și fără impact asupra situației epidemiologice, afirmă cercetătorii, potrivit ȘtirileTVR.
Germania a depășit pragul de 3 milioane de infectări
Germania a raportat aproape 11 mii de infectări noi în ultima zi și a depășit pragul de 3 milioane de cazuri de la declanșarea pandemiei.
Între timp, guvernul Merkel și-a acordat puteri sporite, care să-i permită să impună restricții și carantină la nivel național. Până acum, acestea erau la latitudinea autorităților locale, dar unele au preferat o abordare mai laxă.
Controversata modificare legislativă trebuie să fie aprobată și de Parlamentul central.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News