Studiul: vizionarea pe rețelele sociale de videoclipuri te poate face și mai plictisit

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Potrivit unor noi cercetări, vizionarea de videoclipuri de rețelele de socializare ca soluție pentru a evita plictiseala este comportamentul care o sporește.

Potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Experimental Psychology: General cercetătorii au făcut două experimente pe 1.200 de persoane pentru a studia rolul pe care vizionarea de videoclipuri îl are asupra plictiselii, care este strâns legată de sănătatea mintală negativă, de învățare și de comportament.

În primul studiu, cei care au participant au avut două două posibilități de vizionare. În prima, s-a vizionat un videoclip de 10 minute, fără a putea sări sau a derula înainte videoclipul, iar în a doua, a existat o perioadă de 10 minute în care puteau comuta între șapte videoclipuri de 5 minute. În cea de-a doua, participanții au putut viziona un videoclip de 10 minute întreg, iar partea a doua au putut să înainteze sau să dea înapoi videoclip de 50 de minute.

Participanții au crezut că vor fi mai puțin plictisiți beneficiind de opțiunea de a derula din ambele părți ale experimentului, dar ulterior au raportat că vizionarea videoclipului până la sfârșit părea a fost mai atractivă, captivantă, satisfăcătoare și semnificativă.

Mânia, tristețea sau plictiseala sunt emoții neplăcute și cel mai adesea sunt stigmatizate și oamenii ar trebui să fie mai conștienți de modul în care folosesc rețelele de socializare. Acordarea de atenție dispoziției pe care o au oamenii în timpul utilizării rețelelor de socializare ar putea fi un pas înainte în gestionarea plictiselii, au concluzionat cercetătorii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel