Urmărește dezbaterea live

SUA și Marea Britanie lansează un parteneriat în domeniul energiei pentru a stimula aprovizionarea

Alexandra Curtache |
Data publicării:
SUA și Marea Britanie lansează un parteneriat în domeniul energiei pentru a stimula aprovizionarea / Foto: Unsplash
SUA și Marea Britanie lansează un parteneriat în domeniul energiei pentru a stimula aprovizionarea / Foto: Unsplash

Statele Unite și Marea Britanie au anunțat miercuri un parteneriat în domeniul energiei care vizează susținerea unui nivel mai ridicat al exporturilor de gaze naturale lichefiate (GNL) către Marea Britanie și colaborarea în ceea ce privește modalitățile de creștere a eficienței energetice.

Marea Britanie și alte țări europene au apelat la Statele Unite în încercarea de a-și reduce dependența de aprovizionarea cu energie din Rusia, după invazia Moscovei în Ucraina începută în februarie.

"Acest parteneriat va duce la scăderea prețurilor pentru consumatorii britanici și va ajuta la încetarea dependenței Europei de energia rusă", a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

"Parteneriatul Marea Britanie-SUA pentru securitate energetică și accesibilitate energetică" va avea ca scop, de asemenea, să stimuleze investițiile în energie curată și să facă schimb de idei privind eficiența energetică și reducerea cererii de gaze.

 

Facturile la energie ale gospodăriilor au atins niveluri record în acest an

 

Facturile la energie ale gospodăriilor au atins niveluri record în acest an, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, ceea ce a forțat guvernul britanic să plafoneze costurile și să subvenționeze diferența, o măsură care, potrivit estimărilor analiștilor, ar putea costa până la 42 de miliarde de lire sterline (51 de miliarde de dolari) în cele 18 luni în care plafonul este în vigoare.

Țările occidentale încearcă, de asemenea, să limiteze cât de mult poate profita Rusia de pe urma creșterii costurilor energiei care a urmat invaziei sale în Ucraina.

G7 - din care fac parte Marea Britanie și Statele Unite - a convenit asupra unui plafon de 60 de dolari pe baril pentru prețul țițeiului rusesc transportat pe mare.

 

Statele Unite au devenit cel mai mare exportator de GNL din lume în prima jumătate a anului 2022

 

Statele Unite au devenit cel mai mare exportator de GNL din lume în prima jumătate a anului 2022, potrivit datelor Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei, pe măsură ce țara și-a mărit rapid capacitatea de export, iar prețurile ridicate, în special în Europa, au dus la creșterea exporturilor.

Marea Britanie a declarat că Statele Unite vor urmări să exporte 9-10 miliarde de metri cubi de GNL în următorul an în cadrul acordului, menținând creșterea exporturilor înregistrată în acest an.

Datele Refinitiv Eikon au arătat că Marea Britanie a importat până acum aproximativ 11 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze din Statele Unite în primele 11 luni ale anului 2022, în creștere de la 4 miliarde de metri cubi în 2021, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel