Nimeni nu a fost rănit, iar avionul a aterizat în siguranță la Wadi Seidna, unde a fost verificat. Armata sudaneză a dat vina pe luptătorii paramilitari pentru că au tras asupra aeronavei și i-au deteriorat sistemul de alimentare cu combustibil.
Forțele de sprijin rapid (RSF) au negat acuzațiile, afirmând că se angajează să respecte armistițiul umanitar prelungit. Facțiunile militare rivale au convenit asupra unei prelungiri a încetării focului la miezul nopții, ora locală (22:00 GMT joi), pentru încă trei zile.
Aceasta nu a avut decât un efect limitat, avioanele armatei continuând să bombardeze pozițiile RSF din Khartoum în timpul nopții. Armistițiul precedent a permis ca mii de persoane să încerce să fugă în siguranță, în timp ce zeci de țări au organizat evacuări.
Turcia a declarat că va continua eforturile de salvare a cetățenilor turci
Ministrul turc al apărării a declarat că vor continua eforturile de salvare a cetățenilor turci din Wadi Seidna și din orașul Port Sudan de pe coasta Mării Roșii.
De la începutul confruntărilor, în urmă cu 14 zile, sute de persoane au fost ucise și zeci de mii au fost forțate să își părăsească locuințele.
Luptele devastează capitala și împrejurimile sale - care până de curând aveau o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori - lăsând oamenii fără provizii de alimente, apă și combustibil, conform BBC.
Vezi și
Românii din Sudan încearcă disperați să plece. MAE a anunțat că încă doi cetățeni au fost evacuați în siguranță
Încă doi cetățeni români, o mamă și un copil, au fost evacuați miercuri din Sudan, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
În urma unui comunicat de presă emis joi dimineața de către MAE, s-a aflat că încă doi cetățeni români, o mamă și copilul său, au fost evacuați din Sudan cu un zbor special de către autoritățile suedeze până în Djibouti în cursul zilei de miercuri.
Continuă știrea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News