Populară supă veche de secole din Portugalia, Caldo Verde conține cârnați portughezi aromați, varză, cartofi și bulion pentru a crea o supă simplă, dar satisfăcătoare pentru suflet, care este servită în toată Portugalia și în multe zone din întreaga lume!
Caldo Verde, care înseamnă "bulion verde", este o supă portugheză simplă, cu variații regionale, dar în mod tradițional constă din bulion, o varză portugheză mărunțită asemănătoare cu varza creață, cartofi, ceapă, usturoi și ulei de măsline și se servește cu felii de linguiça sau chorizo. Este un fel de mâncare popular pentru a fi servit la nunți și sărbători.
Caldo Verde este o supă veche de secole, originară din regiunea Minho din nordul Portugaliei și care s-a răspândit în comunitățile stabilite în Portugalia din întreaga lume. Este apreciată ca fiind un fel de mâncare națională favorită în Portugalia și puteți găsi în magazinele alimentare pachete de varză pretăiată special pentru prepararea acestei îndrăgite supe. Este consumată practic în fiecare gospodărie, este prezentă practic la fiecare sărbătoare și este servită peste tot, de la cele mai umile medii rurale până la cele mai luxoase hoteluri.
Supa portugheză "Caldo Verde"
Ingrediente pentru 6 persoane:
600 g cartofi
200 g ceapă
1 cățel de usturoi
300 g frunze de varză Kale
15 ml ulei de măsline
Sare și piper
100 g chorizo (jumătate cuburi mici, jumătate felii)
1 l supă de pui
1 l apă
Preparare:
Pregătiți legumele: cojiți și tăiați cartofii, tocați ceapa și usturoiul, spălați și tăiați fâșii subțiri frunzele de varză Kale. Jumătate din chorizo se taie cubulețe, iar restul felii.
Încălziți uleiul într-o cratiță la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul, gătind până se înmoaie (aproximativ 4 min).
Adăugați chorizo cubulețe și cartofii, gătind timp de 5 min, amestecând ocazional. Condimentați cu sare și piper. Adăugați bulionul fierbinte și apa. Gătiți, neacoperit, până când cartofii sunt moi (aproximativ 15 min).
Faceți piure supa într-un blender, apoi reîntoarceți-o în cratiță și încălziți-o. Adăugați frunzele de varză și gătiți timp de 3-5 minute. Verificați asezonarea, puneți supa în boluri și acoperiți-o cu feliile de chorizo. Serviți imediat.
Chiftele gustoase și fragede din cel mai ieftin pește. O rețetă interesantă!
Notă: Dacă nu sunteți deja familiarizați cu bucătăria portugheză, s-ar putea să vă alarmeze cantitatea de ulei de măsline cerută în rețetă. S-ar putea să fiți și mai surprins să aflați că este doar jumătate din ceea ce s-ar cere în Portugalia. Eu echivalez utilizarea uleiului de măsline în Portugalia cu utilizarea paprika în Ungaria: NU se adaugă cu lingurița sau cu lingura, ci cu ceașca plină! Acestea fiind spuse, dacă preferați să folosiți mai puțin, nu ezitați.
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News