Supă cremă de legume cu parmezan - un preparat divin pentru zilele reci de iarnă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Supă cremă de legume cu parmezan - un preparat divin pentru zilele reci de iarnă / Foto: Unsplash
Supă cremă de legume cu parmezan - un preparat divin pentru zilele reci de iarnă / Foto: Unsplash

În sezonul rece, nu există nimic mai plăcut decât o supă caldă și hrănitoare care să ofere căldura și senzația de acasă. Astfel, vă propun o rețetă delicioasă de supă cremă de legume și arome bogate de parmezan. 

Această supă cremoasă de legume cu fulgi de ovăz și parmezan nu numai că vă va oferi căldura necesară în zilele reci, dar va transforma și simpla masă într-o experiență culinară plină de satisfacții. Savurați fiecare înghițitură și bucurați-vă de căldura acestei rețete în compania celor dragi.

 

Supă cremă de legume - Ingrediente

 

- 2 morcovi medii, curățați și tăiați cubulețe (aproximativ 200g)

- 2 cartofi medii, curățați și tăiați cubulețe (aproximativ 300g)

- un praz mediu, tocat mărunt

- o țelină mică, curățată și tăiată cubulețe (aproximativ 150g)

- o ceapă medie, tocată mărunt

- 3 căței de usturoi, mărunțiți

- 200g de dovleac, curățat și tăiat cubulețe

- 200g de broccoli, despicat în buchetele mici

- 100g de fulgi de ovăz

- 2 litri de supă de legume

- 120ml de smântână lichidă

- 50g de parmezan ras

- 30ml de ulei de măsline

- Sare și piper după gust

- Crutoane pentru servire

 

Supă cremă de legume - Rețeta pas cu pas

 

 

Începeți prin pregătirea legumelor. Curățați, tăiați și pregătiți morcovii, cartofii, prazul, țelina, ceapa, dovleacul și broccoli.

Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul, căliți-le până devin aurii și aromate.Adăugați restul legumelor tăiate (morcovi, cartofi, praz, țelină, dovleac, broccoli) și gătiți-le timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.

Incorporați fulgii de ovăz și amestecați bine pentru a le acoperi cu ulei și aromele legumelor.

Adăugați supa de legume în oală și lăsați amestecul să fiarbă. Reduceți căldura și lăsați-l să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când legumele sunt moi și gata de făcut piure.

Folosind un blender sau un mixer vertical, pasează amestecul de supă până obțineți o textură fină și cremoasă.

Întoarceți supa în oală și adăugați smântâna lichidă și parmezanul ras. Amestecați bine până când ingredientele sunt omogenizate.

Gustați și ajustați condimentele cu sare și piper după preferințe. Dacă doriți o consistență mai subțire, puteți adăuga supă de legume suplimentară.

Serviți supa caldă, decorată cu fulgi de parmezan și crutoane crocante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel