Supă de pui cu ulei picant de usturoi, perfectă pentru zilele reci de iarnă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Supă din pulpe pui cu ulei picant de usturoi, perfectă pentru zilele reci de iarnă. Sursa -  pexels.com
Supă din pulpe pui cu ulei picant de usturoi, perfectă pentru zilele reci de iarnă. Sursa - pexels.com

O farfurie de supă caldă servită la cină este perfectă, mai ales, în zilele reci de iarnă.  Este ușor de preparat și va fi apreciată de toată familia.

O poți face cât de picantă vrei. Înlocuiește varza kale cu broccoli, adaugă condimente pe gustul tău și o varietate de verdețuri. Avantajul acestei rețete este simplitatea ei. Se face ușor și nu necesită ingrediente neobișnuite.

De menționat că orezul, puiul și varza sunt ingrediente secundare. Vedetă este uleiul de usturoi, pe care îl poți prepara cu ușurință acasă.

Ingrediente:

pulpe de pui - 600 grame,

orez cu bob rotund - 150 grame,

ulei de floarea soarelui - 50 ml,

usturoi - 6 căței,

ceapă - 1 bucată,

varză kale - 1 bucată,

lămâie - 1 bucată,

sare și piper după gust.

 

Modul de preparare

 

Spală și usucă pulpele de pui cu prosoape de hârtie. Apoi dezosează-le și aruncă pielița. Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul.

Clătește orezul printr-o sită fină până când apa devine limpede. Stoarce sucul de la lămâie într-un bol separat.

Medalioane de porc în sos cremos și delicios de piper, o mâncare perfectă pentru o cină cu prietenii

Încinge uleiul într-o cratiță mare la foc mediu. Se adaugă usturoiul și se gătește până devine auriu. Oprește focul și toarnă imediat uleiul într-un castron mic. Lasă 1 lingură de ulei de usturoi în oală.

Se amestecă 2 lingurițe de ardei rosu măcinat cu uleiul de usturoi din bol și dă-l  deoparte: vei avea nevoie de acest ulei pentru a servi supa la final.

Adaugă ceapa toată în oala în care ai lăsat 1 lingură de ulei de usturoi și se gătește la foc mediu aproximativ 5 minute. Amestecă periodic.

Omletă ca la restaurant: o rețetă simplă cu un secret dezvăluit de bucătarii cu experiență

Se toarnă 8 căni de apă, se amestecă bine. Adaugă orezul, pulpele de pui și 1 linguriță de sare. Redu focul și fierbe, fără capac, aproximativ 20 de minute.

Transferă carnea de pui pe o farfurie și las-o să se răcească. Toacă apoi carnea fiartă cu două furculițe.

Separă frunzele de varză una de cealaltă. Clătește-le bine în apă rece, scutură excesul de apă. Rupe frunzele în bucăți medii. 

Adaugă în oală varza și carnea de pui mărunțită. Continuă să gătești amestecând din când în când, timp de aproximativ 4-5 minute.

Pulpă suculentă marinată cu legume la cuptor și garnitură de orez, pentru o cină de neuitat

Oprește focul. Adaugă sare și suc de lămâie în supă, după gust. Amestecă bine. Se toarnă supa în farfurii. Adaugă câte 2-3 linguri de ulei de usturoi în fiecare farfurie, apoi stropește supa cu piper negru măcinat. Poftă bună!

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

  - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel