Supărată că fiul său are o relație cu o româncă, o italiancă a încercat să-l bage la închisoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Bărbatul a scăpat de acuzațiile mincinoase (Foto: Freepik)
Bărbatul a scăpat de acuzațiile mincinoase (Foto: Freepik)

Un tribunal din Italia a judecat unul din cele mai ciudate cazuri din istoria sa. Supărată că fiul său are o relație amoroasă cu o româncă, o femeie a mințit poliția și a încercat să-l bage pe tânăr la închisoare. Italianca susține că "diferențele sociale" sunt prea mari între cei doi.

Un bărbat de 37 de ani din localitatea Anagni, provincia Frosinone, Lazio, a fost achitat de acuzațiile de extorsiune și rele tratamente împotriva mamei sale, după ce instanța a constatat că femeia a inventat întreaga poveste pentru a-l incrimina pe fiul său.

Decizia de achitare a fost luată după ce mama bărbatului a recunoscut în fața judecătorului din Frosinone că acuzațiile au fost fabricate din gelozie față de iubita fiului ei, o femeie de naționalitate română, pe care o considera nepotrivită din cauza diferențelor sociale.

Potrivit presei din Italia, femeia îl acuzase pe fiul ei de comportament abuziv, susținând că acesta ar fi amenințat-o că va sfârși la fel ca Giulia Cecchetin, o tânără italiană ucisă de fostul iubit. Incidentul care a dus la arestarea bărbatului a avut loc în decembrie 2023, când o altercație între cei doi a degenerat într-un conflict public, iar bărbatul a fost reținut de poliție. La acel moment, i s-a impus purtarea unui dispozitiv de monitorizare electronică și i s-a interzis să se apropie de mama sa.

Italianca s-a încurcat în declarații

 

În timpul procesului, bătrâna a oferit o versiune complet diferită a evenimentelor față de cea inițială. În loc să susțină acuzațiile, aceasta a declarat că fiul ei nu a bătut-o, ci a încercat să o salveze când ea amenința că se va automutila, stând pe balcon. Femeia a negat, de asemenea, că ar fi fost forțată să semneze un document prin care i-ar fi oferit fiului suma de 2.000 de euro pentru a închiria o locuință unde să trăiască împreună cu partenera sa.

Avocații apărării, Nicola Ottaviani și Mario Cellitti, au reușit să demonstreze nevinovăția bărbatului, iar acuzațiile împotriva acestuia au fost respinse. Decizia instanței de a-l achita a fost luată pe baza dovezilor și mărturiilor contradictorii oferite de mama bărbatului.

Acum, după achitarea bărbatului, Parchetul ar putea lua în considerare deschiderea unei anchete pentru calomnie împotriva femeii. Aceasta ar putea fi acuzată de fals în declarații și de inducerea în eroare a autorităților. 

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel