„Super pufoasa” are origine asiatică și de-a lungul anilor prepararea sa s-a răspândit în întreaga lume. Motivul? Textura bogată și cremoasă pe care o iubim cu toții.
Banana este un fruct tropical bogat în carbohidrați, vitamine și minerale care oferă mai multe beneficii pentru sănătate, precum asigurarea energiei, creșterea senzației de sațietate și bunăstare.
Consumul regulat de banane ar putea avea mai multe beneficii pentru sănătate. Deoarece este bogat în fibre, ajută la tratarea constipației, în special atunci când este consumată coaptă, și a diareei, atunci când este consumată mai verde. Crește sațietatea deoarece este bogat în fibre, mai ales când este mai verde și îți scade pofta de mâncare. Previne crampele musculare deoarece este bogată în potasiu și magneziu, minerale importante pentru sănătatea și dezvoltarea musculară. Scade tensiunea arterială, deoarece este bogată în magneziu și potasiu, care ajută la relaxarea vaselor de sânge. Îmbunătățește starea de spirit și ajută la combaterea depresiei, deoarece conține triptofan, un aminoacid care participă la formarea hormonilor care îmbunătățesc starea de spirit și te ajută să te relaxezi, precum și magneziu, care este un mineral care se află în concentrații mai mici la persoanele cu depresie. Nu în ultimul rând, banana întărește sistemului imunitar, deoarece este bogată în vitamina C, un antioxidant puternic, și vitamina B6, care favorizează formarea de anticorpi și celule de apărare.
Acum că știi beneficiile bananei, ingredientul principal din această rețetă, hai să trecem la prepararea prăjiturii!
Citește și Brioșe, umplute cu cremă. Un ingredient secret le conferă un gust senzațional și unic
„Super pufoasa” - Ingrediente
Pentru a pregăti această rețetă trebuie să aveți la îndemână următoarele ingrediente:
- două banane
- 130 grame de făină
- 100 grame de zahăr
- 125 mililitri de lapte
- 125 mililitri de ulei
- un ou
- un plic vanilie (opțional)
- un plic praf de copt.
Vezi și Gogoși delicioase, gate în cinci minute. Ai nevoie de un ou și un măr și festinul culinar e gata
„Super pufoasa” - Mod de preparare
Pentru a începe acest preparat trebuie să bateți mai întâi oul într-un vas de plastic pentru câteva minute. Apoi, cu grijă, turnați zahărul și uleiul și amestecați până obțineți un preparat omogen.
Turnați făina puțin câte puțin și bateți. Aproape este gata!
Încearcă și Pandișpan italian. Un desert delicios din trei ingrediente. Pufos, umed și gustos
Curățați bananele de coajă și tăiați-le cu grijă cu grosimea de un centimetru.
Pune pe foc o tigaie, adaugă puțin ulei și lasă-l să se încingă la maximum. Așezați feliile de banană în tigaie, turnați amestecul și gătiți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. După 15 minute va trebui să întoarceți pe partea cealaltă.
După ce este gata, scoateți prăjitura „super pufoasa” din tigaie și serviți când este complet rece.
Poftă bună!
Vezi și Prăjitura "Durere de cap". O rețetă simplă și inedită. Cum să îți impresionezi invitații
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News