Surprinde-ți oaspeții cu Sobrassada Ensaimada, o rețetă de origine majorcană. Toți îți vor cere rețeta!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Surprinde-ți oaspeții cu Sobrassada Ensaimada. Toți îți vor cere rețeta! FOTO: captură YouTube @Cocinando con Caty Wheels
Surprinde-ți oaspeții cu Sobrassada Ensaimada. Toți îți vor cere rețeta! FOTO: captură YouTube @Cocinando con Caty Wheels

Sobrassada Ensaimada este de origine majorcană și, deși a fost deja documentată încă din secolul al 22-lea, adevărul este că originea ei este cu adevărat necunoscută. Cu toate acestea, abia în anii `70 au început să se vadă ensaimade cu umplutură: ensaimada de ciocolată, ensaimada cu smântână sau într-o variantă sărată, precum aceasta de astăzi. Vă punem la dispoziție o sobrassada delicioasă umplută cu un alt produs vedetă al Insulelor Baleare. 

În plus, trebuie să știi și că realizarea ensaimadas are un proces lung, dar cu un rezultat fascinant. Prin urmare, dacă doriți să începeți acest proces captivant, nu ratați această rețetă și faceți-o de acasă, fără a fi nevoie să călătoriți în minunatele Insule Baleare.

La StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci sobrassada ensaimada ușor. Vă explicăm toate secretele!

Melitzanosalata, salată grecească de vinete. Așa ceva n-ai văzut nici în restaurante! Rețeta care a cucerit milioane de gospodine

 

Ingrediente pentru prepararea Sobrassada Ensaimada

 

- 250 de grame de făină

- 50 de grame de zahăr (¼ cană)

- 1 lingură de sare

- 75 mililitri de apă

- 1 ou M

- 25 de grame de drojdie proaspătă

- 1 lingura de ulei de măsline

- 250 de grame de sobrasada (carnați cruzi din carne de porc)

- 2 linguri de miere

- 100 de grame de untură

- 1 ou și ulei de măsline pentru uns.

Dacă ai un pahar de zahăr și gălbenușuri gătește rapid „Bacon din rai”. Fără făină și fără coacere. Se mănâncă până la ultima bucățică!

 

Cum se prepară Sobrassada Ensaimada

 

Pentru a începe cu rețeta din Mallorca, mai întâi folosiți un mixer, va dura mai puțin timp și mai puțină muncă. De asemenea, vă recomandăm să pregătiți aluatul pentru ensaimadas cu o zi înainte de a fi gătit la cuptor. Pentru a face acest lucru, puneți făina, zahărul, sarea, apa și oul într-un bol. Apoi, atașați cârligul de aluat și frământați timp de 10 minute.

Se sfărâmă drojdia, se adaugă în bol și se continuă frământarea, de data aceasta timp de 15 minute la putere medie.

La sfârșitul timpului de frământare se adaugă lingurița de ulei de măsline și se mai frământa 1 sau 2 minute până se integrează bine uleiul.

Ungeți o suprafață de lucru și mâinile. Apoi, întoarceți aluatul și lucrați-l cu mâinile. Ridicați aluatul, bateți pe masă și strângeți capetele. Reveniți la întindere, lovire și apoi adunare a capetelor până când este mai ușor de gestionat. Îți va lua aproximativ 10 minute să-l lucrezi în acest fel.

Sfat: aluatul va fi foarte lipicios, așa că trebuie să vă ungeți mâinile ori de câte ori este necesar. Cu cât îl lucrați mai mult, cu atât va fi mai puțin lipicios.

Unge un vas cu ulei de măsline. Apoi, formați o minge cu aluatul, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se odihnească 2 ore la loc cald.

Din lapte, biscuiți și smântână faci cea mai delicioasă înghețată. Mai simplă decât ți-ai imaginat. E diferită de ce ai mâncat până acum!

Când aluatul s-a odihnit, ungem din nou mâinile cu ulei de măsline și formăm șapte biluțe de aluat de ensaimada de aproximativ 60 g fiecare. De asemenea, ungeți o masă de lucru pentru a da bilelor o formă rotunjită. Apoi tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți biluțele pe ea. Apoi, acoperiți cu o cârpă și lăsați-o să se odihnească încă 15 minute într-un loc cald.

Sfat: Dacă nu veți folosi tot aluatul sau nu îl puteți coace a doua zi, congelați biluțele învelite în folie de plastic până când sunteți gata să le folosiți.

În timp ce bilele de aluat de ensaimada se odihnesc, pregătim umplutura de sobrassada. Pentru a face acest lucru, puneți într-un castron sobrassada, mierea și o lingură de untură înmuiată. Amestecați bine cu mâinile până obțineți un amestec omogen. Puneți deoparte.

Ungeți bine masa de lucru și mâinile cu ulei de măsline. Apoi puneți una dintre biluțele de aluat de ensaimada și întindeți-o cu un sucitor mic uns. Luați o bucată mică de untură înmuiată și întindeți-o deasupra cu mâna.

Truc: ar trebui să fie un aluat foarte fin și aproape transparent.

Întindeți cu grijă aluatul pe părțile laterale, ridicându-l și întinzându-l pentru a se potrivi. Nu se întâmplă nimic dacă se rupe puțin, e normal. Dați-i o formă oarecum dreptunghiulară. La un capăt al aluatului întins, puneți umplutura într-o linie. Rulați cu atenție și întindeți-l pentru a fi puțin mai lung.

Sfat: trebuie să o faci cu mare grijă și cu mâinile bine unse.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și rulați aluatul în formă de ensaimada. Lăsați spațiu unul între altul, pentru ca atunci când crește, să aibă un gol. Urmați același proces și cu celelalte bile de aluat de ensaimada.

Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să stea între 12-14 ore. De preferat se lasă peste noapte, într-un loc călduros.

Când aveți de gând să gătiți sobrasada ensaimadas, preîncălziți cuptorul la 190 ºC. Apoi, bate un ou cu un strop de apă și unge ensaimadas. Coaceți la 190 ° C cu foc de sus și de jos timp de 15 minute.

Nu știai ca din roșii, brânză și măsline iese așa capodoperă. O să gătești salata chiar azi. Rezultatul e de milioane!

Odată gătit, se lasă să se răcească pe un grătar și se stropește cu puțin zahăr pudră.

Dacă ți-a rămas ensaimada pentru a doua zi, acoperiți cu o cârpă într-un loc uscat sau acoperiți cu folie de plastic, astfel încât să nu se usuce.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel