Surpriza unui tânăr după ce s-a mutat în Finlanda. A citit că este cel mai fericit loc din lume

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un tânăr care s-a mutat în Finlanda după ce a citit pe internet că este cel mai fericit loc de pe Pământ, a rămas surprins de câteva aspecte ale culturii finlandeze.

Jorge Reyes, în vârstă de 27 de ani, s-a mutat în Finlanda după ce a descoperit de pe internet că este cel mai fericit loc din lume, însă nu se aștepta la nimic din ce a experimentat acolo.

„Când m-am mutat în Finlanda din orașul meu natal din Bogotá, Columbia, am experimentat un stil de viață complet diferit de cel cu care eram obișnuit. Știam că vremea va fi o schimbare uriașă, dar au mai fost și alte surprize interesante pe parcurs.”, povestește tânărul tânărul. 

Iată câteva șocuri culturale pe care le-a experimentat tânărul.

Finlandezii stau desculți la birou

Majoritatea birourilor din Finlanda impun o politică de interzicere a încălțămintei de exterior. În unele cazuri, sunt acceptați "pantofii de interior", dar, în general, angajații preferă să poarte doar șosete.

„Când m-am mutat prima dată din Columbia, nu am adus șosete, deoarece veneam dintr-un climat mai cald. A trebuit să ies și să cumpăr șosete interesante, amuzante, cu țesături și stiluri diferite pentru locul de muncă. Am cumpărat niște șosete Pikachu și șosete cu logo-uri amuzante. Oamenii din întreaga lume își stilizează garderoba pentru locul de muncă, dar în Finlanda, noi stilizăm șosetele”, a spus Jorge Reyes.

Nuditatea nu este un subiect tabu

Finlandezii au o saună în casă sau în clădirea rezidențială, dar și multe birouri au prevăzute astfel de dotări. Pentru mulți dintre ei, este o normă culturală să intri în saună complet dezbrăcat, pentru finlandezi nuditatea nu este un subiect tabu. 

„Este o normă culturală să intri în saună dezbrăcat. Oamenii discută în saună complet dezbrăcați. Este normal, deoarece corpul gol nu este considerat tabu aici.  Oamenii au un nivel ridicat de respect unul față de celălalt, așa că nu există priviri incomode sau uimitoare.”, explică Jorge Reyes.

Femeile preferă alt tip de întâlniri

Tânărul a fost surprins că femeile din Finlanda preferă simplitatea când vine vorba de întâlnirile amoroase.

„Am fost avertizat că mersul la un restaurant frumos la prima întâlnire poate fi considerat <>. În Columbia, pe de altă parte, primele întâlniri tind să fie o cină drăguță la un restaurant. Aici este recomandat să mergeți în baruri și cafenele la prima întâlnire!”, mai spune tânărul. 

Kebab de ren

Alt șoc a fost când tânărul a aflat cât de accesibilă este carnea de ren și de urs. Se pare că aceste cărnuri sunt super apreciate, se găsesc în piețele locale și restaurante. De obicei se servesc în timpul sărbătorilor de iarnă. 

„De unde vin eu, oamenii nu au acces la carnea de ren sau de urs. (..) Ei (finlandezii) pregătesc cârnații de ren sub formă de kebab. Carnea de ren mi-a plăcut, a avut un gust bun, foarte fragedă și are o aromă bogată. Nu am încercat încă carnea de urs, dar am auzit că are o textură asemănătoare cu cea de porc.”, explică tânărul. 

Finlandezii poartă haine second-hand 

Tânărul a observat că deși oamenii sunt la modă și se îmbracă bine în Finlanda, pe majoritatea nu îi deranjeze să poarte haine la mâna a doua, aceasta practică fiind considerată ecologică. 

Nu prea există întuneric

În Finlanda abia dacă există întuneric, explică Jorge. La început, tânărul nu înțelegea de ce finlandezii petrec atât de mult timp și de ce depun efort pentru a alege jaluzelele și perdelele potrivite. 

„În timpul verii, în special în iulie și august, abia dacă există întuneric, iar soarele strălucește mereu. Poate fi ora 2 dimineața, iar afară va fi un soare orbitor. Când m-am mutat (...), era greu să gestionăm cantitatea de lumină pe care o primeam, mai ales când soarele nu apunea timp de câteva săptămâni”, a argumentat Jorge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel