Sushi cu fructe proaspete de sezon. Un desert răcoros și rapid de pregătit

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sushi cu fructe proaspete de sezon. Un desert răcoros și rapid de pregătit / Foto: Captură video youtube
Sushi cu fructe proaspete de sezon. Un desert răcoros și rapid de pregătit / Foto: Captură video youtube

Vara trebuie să profităm de fructele și legumele de sezon pentru ca felurile de mâncare să fie fresh și foarte ușor de gătit. De aceea pentru azi ți-am pregătit un desert din fructe, foarte spectaculos, dar foarte simplu de preparat: sushi cu fructe proaspete. Nu există nimic mai gustos și mai sănătos!

Aflați cum să preparați o varietate de rulouri de sushi cu fructe proaspete, care sunt delicioase și cu siguranță vor impresiona. Așa că haideți să ne apucăm de gătit!

 

Sushi cu fructe proaspete - Ingrediente


- 200-300 g de orez pentru sushi ( orezul obișnuit nu va funcționa)

- 450 ml de apă

- 40 g de zahăr

- un praf de sare

- 225 ml de lapte de nucă de cocos

- 5 g de extract de vanilie

- Fructe: mango , ananas, kiwi, căpșuni, zmeură. Alegeți orice fruct care vă place, inclusiv banane, portocale, piersici etc.

 

Youtube video image

 

Sushi cu fructe proaspete - Metodă de preparare


Pentru orez: Folosind o strecurătoare, clătiți orezul pentru a îndepărta învelișul lăptos. Într-o cratiță cu fundul gros combinați orezul, 450 ml de apă, 2 linguri de zahăr, sare. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la mic și gătiți ușor timp de 12-15 minute.

Odată ce orezul a absorbit apa și acesta este moale, opriți focul. Adăugați laptele de cocos și amestecați. Se întinde uniform pe o tavă tapetată pentru a se răci rapid și a nu se mai găti în continuare

Pentru fructe: Tăiați fructele în bastonașe sau ceva care seamănă cu un baston. Vreți ca fructele să fie lungi, astfel încât să fie ușor de rulat.

Pentru a face o ruladă de sushi: Întindeți un dreptunghi de folie alimentară (folie de plastic). Întindeți un dreptunghi de orez. În timp ce întindeți orezul, este util să aveți un mic bol cu apă în care să vă înmuiați mâinile și să ajutați orezul lipicios să se întindă. Așezați fructele tăiate felii pe orez, în jur de ⅔ din înălțimea orezului. Începeți să rulați, folosiți folia alimentară pentru a controla rulada și pentru a o menține strânsă. Nu vă grăbiți. Odată ce sushi-ul este gata, înfășurați-l pe partea de sushi, astfel încât să nu se desfacă.

Schimbați-l și așezați mango pe folie alimentară, apoi așezați orezul direct peste el. Umpleți cu fructe și înfășurați.

De asemenea, puteți arunca o ruladă în nucă de cocos prăjită, care merge foarte bine cu fructele. Amestecați și fiți creativi, aceasta poate fi o rețetă foarte distractivă la care poate participa toată lumea.

Serviți sushi-ul cu felii de cantalup pentru ghimbir și piure de fructe.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
     
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel