Suspectul român care a înjunghiat o fetiţă în centrul Londrei a fost prezentat instanţei. Cum s-a întâmplat totul

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Ioan Pintaru, român acuzat de crimă în Londra
Ioan Pintaru, român acuzat de crimă în Londra

Românul care a înjunghiat o fetiţă în centrul Londrei a fost audiat și prezentat instanţei. Detalii incredibile din dosar. 

Suspectul român Ioan Pintaru, acuzat de înjunghierea unei fetiţe în vârstă de 11 ani, într-un atac comis luni în piaţa Leicester din centrul Londrei, a fost inculpat pentru tentativă de omor şi prezentat marţi instanţei, relatează AFP, citată de Agerpres.

În vârstă de 32 de ani şi fără o adresă fixă în Regatul Unit, Ioan Pintaru a fost audiat marţi după-amiază de tribunalul din Westminster.

Conform procurorului David Burns, suspectul "s-a apropiat de fetiţă, a prins-o de gât şi a înjunghiat-o de opt ori pe tot corpul", provocându-i răni în zona feţei, umerilor, încheieturilor şi gâtului.

Iniţial s-a crezut că a fost rănită şi mama fetiţei, o femeie în vârstă de 34 de ani, dar era vorba de sângele provenit de la rănile fiicei sale, a menţionat poliţia londoneză. Rănile suferite de fetiţă nu îi pun în pericol viaţa.

Un bărbat a intervenit pentru apărarea fetiţei în momentul agresiunii, iar suspectul a fost ţinut imobilizat la pământ până la sosirea poliţiei.

În urma audierii de marţi, Ioan Pintaru a rămas în arest şi urmează să compară în faţa justiţiei britanice pe 10 septembrie.

Numărul arestărilor în urma protestelor violente anti-imigraţie se apropie de o mie

 

Numărul persoanelor arestate din rândul participanţilor la protestelor violente anti-imigraţie care au avut loc în Regatul Unit după uciderea a trei fetiţe a ajuns marţi la 975 şi 546 sunt deja inculpate, printre cei puşi sub acuzare fiind de asemenea copii şi adolescenţi, inclusiv o fată de 13 ani ce şi-a recunoscut vinovăţia, relatează marţi agenţia EFE, citată de Agerpres.

Această fată, al cărei nume nu a fost dezvăluit din considerente legale, întrucât este minoră, a recunoscut în faţa instanţei că a proferat ameninţări în faţa unui hotel care găzduia migranţi, ea urmând să-şi afle sentinţa în luna septembrie.

Cu o zi în urmă, un alt minor, un băiat în vârstă de 12 ani, a pledat vinovat în faţa unui tribunal din Manchester pentru participarea la distrugerea unui autobuz în faţa unui hotel care găzduia migranţi, pentru spargerea vitrinei unui magazin de ţigări electronice şi pentru aruncarea unui obiect în direcţia poliţiei. Judecătorul a dispus ca minorul să rămână în arest până la pronunţarea sentinţei.

Protestele violente au fost declanşate după înjunghierea mortală în oraşul Southport pe 29 iulie a trei fetiţe de către un adolescent în vârstă de 17 ani ai cărui părinţi sunt imigranţi rwandezi.

Desfăşurate sub lozincă "Destul este destul" (Enough is enough), referire la debarcarea migranţilor ilegali veniţi în Regatului Unit cu bărci pneumatice traversând Canalul Mânecii, aceste proteste s-au extins în mai multe oraşe britanice, iar în urma atacurilor asupra unor moschei şi centre de găzduire a migranţilor, în special hoteluri, au degenerat în confruntări violente cu poliţia şi cu contra-manifestanţii anti-rasişti.

Violenţele au încetat de o săptămână în urma numeroaselor arestări, care au ajuns marţi la 975, potrivit poliţiei britanice. De asemenea, 546 de persoane au fost până în prezent inculpate, printre care şi adolescenţi.

Sentinţe de închisoare cu executare au fost deja pronunţate, inclusiv pentru incitare la violenţă prin mesaje pe Facebook. Aceste condamnări sunt adesea transmise la televiziune, o metodă prin care premierul laburist Keir Starmer caută să descurajeze noi proteste.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel