Tagliatele al tartufo

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Rețeta de spaghetti sau tagliatele cu tartufo este una din cele mai simple, problema cea mai mare fiind aceea a achiziționarii unei ciuperci, prețul fiind foarte mare (2-4000 euro/kg).

Rețeta de spaghetti sau tagliatele cu tartufo este una din cele mai simple, problema cea mai mare fiind aceea a achiziționarii unei ciuperci, prețul fiind foarte mare (2-4000 euro/kg). De aceea vă propunem două variante, una în care se folosește tartufo iar alta în care se poate folosi o cremă pe bază de tartufo, care este accesibilă tuturor și costă în jur de 7-8 euro o confecțiune de 50 gr.

 

 

  Ingrediente pentru 4 persoane:

 

  • tartufo alb sau negru,
  • 320 gr. tagliatele,
  • 80 gr unt,
  • parmigiano reggiano,
  • sare, piper.

 

Mod de preparare:

 

Înainte de a folosi tartufo, se curăță bine de reziduurile de pământ cu o periuță. Apoi, se taie în felii foarte subțiri, cu un cuțit special sau se dă printr-o răzătoare mare. Dacă nu aveți nici una, nici alta se poate tăia simplu cu un cuțit ascuțit.

 

Într-o tigaie largă se topește untul, se pune tartufo ras și pentru cca 1 minut, nu mai mult, se lasă să se prăjească împreună. Se adaugă și puțin piper. Între timp, se fierb pastele în multă apă, puțin sărată.

 

Se adaugă tagliatelele și se amestecă cu sosul creat.

 

În farfurie se rade din nou, deasupra pastelor ”al dente”, puțin tartufo proaspăt adaugându-se și puțin parmigiano. Unele persoane preferă fără parmigiano, pentru a savura mai bine aroma ciupercii. E la alegerea fiecăruia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel