Publicitate
Dacă separăm cuvântul tamagoyaki, „tamago” în japoneză înseamnă ou și „yaki” înseamnă prăjit. Vrem să vă învățăm cum să faceți tamagoyaki sau omletă japoneză rulată. Un fel de mâncare care se consumă de obicei la micul dejun pentru că este bogat în proteine.
Omletă în stil englezesc. Așa se gătesc ouăle pentru un mic dejun perfect! Rețeta simplă și rapidă
Ingrediente pentru a face Tamagoyaki sau omleta japoneză rulată
- 5 ouă
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriță mirin
- 5 linguri de dashi
- ½ linguriță zahăr
- 1 praf de sare
- ulei.
Cum se prepară Tamagoyaki sau omletă japoneză
Începeți prin a pune ouăle într-un castron și amestecați fără a le bate excesiv pentru a evita încorporarea aerului. Se condimentează cu oțetul de orez sau mirin, sosul de soia, zahărul și un praf de sare. Continuați să amestecați până se integrează în ou.
Adăugați dashi și amestecați bine. Dashi este un bulion de bază care este folosit în multe rețete japoneze.
Separat, încălziți o tigaie antiaderentă dreptunghiulară sau pătrată (va fi mai ușor decât să folosiți o tigaie rotundă). Se toarnă un strop de ulei și se întinde pe toată tigaia cu ajutorul unei bucăți de hârtie. Rezervați această hârtie unsă cu ulei.
Când uleiul este fierbinte, turnați un jet de amestec de ouă și întoarceți tigaia astfel încât să curgă uniform pe suprafață. Aproape imediat veți observa că această tortilla este gătită pe fund, dar partea de sus este încă ușor curgătoare; așa că, cu ajutorul unei spatule începe să o rulezi de la un capăt la altul.
SURSA FOTO: captură video YouTube @Comida Japonesa de Nao
Păstrați această primă tortilla la un capăt al tigăii, ungeți din nou partea liberă a tigaii cu ulei (folosește prosopul de hârtie rezervat anterior) și turnați un alt jet de amestec până se acoperă cu un strat subțire. Când vedeți că această a doua tortilla este semi-gătită, începeți să rulați prima tortilla în interiorul acestei tortille.
SURSA FOTO: captură video YouTube @Comida Japonesa de Nao
Continuați să ungeți, adăugați mai mult ou și rulați până terminați întreaga cantitate de ou. Ca rezultat, veți obține o rolă mare cu straturi subțiri.
Scoateți tigaia de pe foc, puneți cu grijă tamagoyaki pe un covor de bambus și rulați ca sushi. Acest pas va ajuta la definirea în continuare a formei caracteristice a acestei tortille.
SURSA FOTO: captură video YouTube @Comida Japonesa de Nao
După câteva minute, scoateți de pe covoraș, tăiați și decorați omleta japoneză tamagoyaki cu niște arpagic tocat. Bucurați-vă! Poftă bună!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News