Țara unde 17 000 de profesori nu mai sunt plătiți deloc, după ce au decis să protesteze. Nu erau în grevă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Profesorii s-au aflat în grevă timp de mai multe săptămâni (Sursa foto: Agerpres)
Profesorii s-au aflat în grevă timp de mai multe săptămâni (Sursa foto: Agerpres)

Tunisia a decis să nu mai plătească 17 000 de profesori după ce aceștia au "îndrăznit" să protesteze. Aceștia nu se aflau în grevă. 

Autorităţile tunisiene au suspendat plăţile salariale a 17.000 de profesori şi au demis 350 de directori de şcoli. Măsura afectează aproape o treime dintre profesorii din şcolile primare din ţară şi urmează protestelor recente pe scară largă ale personalului din domeniul educaţiei. Guvernul tunisian a insistat că problemele economice grave ale ţării fac imposibil de îndeplinit pretenţiile salariale ale profesorilor. Tunisia se confruntă cu o inflaţie ridicată, o creştere a şomajului şi o penurie gravă a unor alimente de bază, relatează Rador, care citează Rador. 

Violențe în Tunisia. Grave probleme cu migranții 

Tunisia se confruntă cu proteste și tulburări în aproape întreaga țară.

Sute de migranți din țările Africii Subsahariene au fost evacuați săptămâna trecută din orașul tunisian Sfax, după o altă noapte de confruntări violente cu populația locală, conform rapoartelor AFP și Reuters.

Locuitori din mai multe cartiere s-au adunat pe străzi în noaptea de marți spre miercuri, cerând plecarea imediată a tuturor migranților ilegali. Unii localnici au blocat drumurile și au incendiat cauciucuri, exprimându-și furia față de moartea unui bărbat tunisian în vârstă de 41 de ani, înjunghiat luni seara în timpul confruntărilor cu migranții.

Imaginile difuzate pe rețelele de socializare arată polițiști care iau migranți din clădirile în care s-au stabilit și îi urcă în vehiculele poliției, sub aclamațiile localnicilor. Alte secvențe arată migranți la pământ, cu mâinile la ceafă, înconjurați de tunisieni înarmați cu bâte, așteptând sosirea poliției. Activiștii pentru drepturile omului au denunțat faptul că migranții evacuați din Sfax au fost transportați în zone deșertice aproape de frontierele cu Libia și Algeria.

Rezidenții tunisieni se plâng de comportamentul turbulent al migranților, în timp ce migranții acuză localnicii de o atitudine rasistă. Aceste violențe au durat o săptămână în orașul-port Sfax, unde mii de migranți ilegali din țările Africii Subsahariene au ajuns în încercarea de a pleca pe Marea Mediterană către Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel