O plăcintă delicioasă cu lămâie perfectă pentru sărbătorile pascale sau pur și simplu un desert excelent și foarte răcoros. Nu ai cum să dai greș cu o plăcintă dulce acrișoară cu lămâie. Crema de iaurt și lămâie este ușor de preparat, iar blatul e gata în 10 minute. De asemenea, desertul merge foarte bine combinat cu un baton de pecan, a cărui rețetă o găsiți tot aici.
Ingrediente tartă
- 1 cană jumate de firimituri de biscuiți graham, aproximativ 10 biscuiți
- 6 linguri de unt nesărat, topit
- 3 linguri de zahăr
- 1 cutie de lapte condensat îndulcit
- 4 gălbenușuri de ou mari
- 1/2 cană de suc proaspăt de lămâie
- 1/2 cană de iaurt grecesc simplu sau cu miere și lămâie
- 2 linguri de coajă rasă de lămâie
Mod de preparare tartă
Cum se face crusta pentru plăcintă: Combinați firimiturile de biscuiți graham, untul și 3 linguri de zahăr într-un castron mediu, apoi amestecați bine. Preîncălziți cuptorul la 350 grade. Presărați uniform într-o tavă de plăcintă și coaceți până când se rumenește ușor, aproximativ 10 minute. Se scoate din cuptor și se transferă pe un grătar de sârmă până se răcește complet.
Cum se gătește umplutura: Într-un castron mare, bateți gălbenușurile de ou până când devin galben deschis. Se bate treptat laptele condensat îndulcit. Adăugați sucul de lămâie și bateți până la omogenizare. Bateți în iaurt și coaja de lămâie. Se toarnă în crusta de plăcintă răcită. Se coace 15 minute. Scoateți din cuptor și transferați-o pe un grătar de sârmă până când se răcește complet. Se dă la frigider până când este gata de servire. Se servește acoperit cu frișcă, opțional.
Ingrediente baton cu pecan
- 4 căni de ovăz
- 1/2 cană de zahăr brun deschis, ambalat
- 1 cană de nuci pecan, tocate
- 1/4 linguriță de sare kosher
- 1/3 cană de unt, topit
- 1/4 cană de sirop de porumb ușor
- 1 lingură de extract de vanilie
Mod de preparare baton pecan
Într-un castron mare se amestecă ovăzul, zahărul brun, nucile pecan și sarea. Într-un alt castron rezistent la microunde, încălziți untul și siropul de porumb, aproximativ 30 de secunde. Apoi adăugați în vanilie. Se toarnă peste amestecul de ovăz și se amestecă bine până când totul este complet acoperit.
Întindeți uniform pe o foaie de biscuiți acoperită cu pergament sau silpat. Coaceți la 300º timp de aproximativ 20 de minute, până când devin ușor aurii. Nu amestecați în timpul coacerii. Se răcește complet și se rupe în bucăți. Păstrați într-un recipient.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News