Tartă cremoasă fără unt și fără făină. Rețeta perfectă pentru cei care sunt la dietă. O porție are doar 95 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă cremoasă fără unt și fără făină. Rețeta perfectă pentru cei care sunt la dietă. O porție are doar 95 de calorii
Tartă cremoasă fără unt și fără făină. Rețeta perfectă pentru cei care sunt la dietă. O porție are doar 95 de calorii

Vă place să serviți un ceai sau o cafea înainte de masa de prânz? Dacă da, atunci de ce nu ați pune lângă ceașca de cafea și o felie de tartă cremoasă fără unt și fără făină. Mai ales că are doar 95 de calorii. Este o tartă delicioasa, care are în compoziție iaurt. Tarta este perfectă pentru cei care sunt la dietă.  

 

Tarta este dietetică, deoarece nu conține făină, ci amidon de porumb. Împreună cu iaurtul, desertul este atât de bun, încât nimeni nu se va putea opri din a-l savura, chiar și cei care sunt foarte atenți la siluetă.

Ingrediente pentru șase persoane:

350 de grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi;

patru ouă;

trei linguri de amidon de porumb;

trei linguri de stevie (sau zahăr):

sare;

vanilie; 

zahăr pudră pentru garnitură.

 

Tartă cremoasă fără unt și fără făină. Mod de preparare

 

Mai întâi, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-n bol punem albușurile cu un praf de sare și le mixăm cinci minute cu un tel electric, până obținem o compoziție tare.

Încercați și: Prăjitură rapidă din 4 mandarine și un iaurt. Rețeta unui desert care are doar 190 de calorii

În alt castron, punem gălbenușurile la care adăugăm stevia și le mixăm cu telul electric. Adăugăm apoi în compoziția de gălbenușuri, iaurtul, amidonul de porumb și vanilia, continuând să mixați, până obțineți o compoziție cu o consistență catifelată și omogenă.

Citește și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii  

Acum este momentul să adaugăm și albușurile bătute. Acestea se adaugă câte puțin, amestecând ușor cu o lingură, de jos în sus, astfel încât compoziția să rămână aerată.

Ar putea să vă placă și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun

Tapetați o tavă de aproximativ douăzeci de centimetri diametru cu hârtie pergament și turnați amestecul. Nu mai rămâne decât să dați tava la cuptor, la 180 de grade, pentru o jumătate de oră / patruzeci de minute. Când tarta este gata, se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel