Tarta este dietetică, deoarece nu conține făină, ci amidon de porumb. Împreună cu iaurtul, desertul este atât de bun, încât nimeni nu se va putea opri din a-l savura, chiar și cei care sunt foarte atenți la siluetă.
Ingrediente pentru șase persoane:
350 de grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi;
patru ouă;
trei linguri de amidon de porumb;
trei linguri de stevie (sau zahăr):
sare;
vanilie;
zahăr pudră pentru garnitură.
Tartă cremoasă fără unt și fără făină. Mod de preparare
Mai întâi, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-n bol punem albușurile cu un praf de sare și le mixăm cinci minute cu un tel electric, până obținem o compoziție tare.
Încercați și: Prăjitură rapidă din 4 mandarine și un iaurt. Rețeta unui desert care are doar 190 de calorii
În alt castron, punem gălbenușurile la care adăugăm stevia și le mixăm cu telul electric. Adăugăm apoi în compoziția de gălbenușuri, iaurtul, amidonul de porumb și vanilia, continuând să mixați, până obțineți o compoziție cu o consistență catifelată și omogenă.
Citește și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii
Acum este momentul să adaugăm și albușurile bătute. Acestea se adaugă câte puțin, amestecând ușor cu o lingură, de jos în sus, astfel încât compoziția să rămână aerată.
Ar putea să vă placă și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun
Tapetați o tavă de aproximativ douăzeci de centimetri diametru cu hârtie pergament și turnați amestecul. Nu mai rămâne decât să dați tava la cuptor, la 180 de grade, pentru o jumătate de oră / patruzeci de minute. Când tarta este gata, se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News