Ingrediente pentru blat:
1 ou,
100 gr de unt rece,
190 de grame de făină,
30 de grame de cacao,
puțină sare,
1 lingura de apă rece.
Ingrediente pentru caramel:
400 de grame de zahăr,
160 ml apă,
160 ml de smântână lichidă,
80 gr de unt,
1/2 linguriță de sare.
Ingrediente pentru ganache de ciocolată:
300 gr ciocolată neagră,
150 ml smântână lichidă.
Ingrediente pentru decor:
fulgi de sare.
Timp de preparare - 50 minute, timp de preparare - 15 minute, timp de odihnă - 8 ore, porții: 10 persoane, dificultate - ușoară.
Tartă cu ciocolata cu caramel sărat, un desert cu totul special, apreciat de toți iubitorii de dulce. Preparare
Începeți cu blatul: cerneți făina împreună cu cacao, adăugați untul în bucăți și frământați cu degetele. Când ați încorporat untul, adăugați oul și lingura de apă. Formați o bilă din aluat, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Nu ratați și: Tartă cu banane la tigaie: super rapidă și super gustoasă. Cea mai căutată rețetă de către gospodine
După ce a trecut timpul, scoateți aluatul din frigider, întindeți-l într-o tavă de 20 cm în diametru, unsă cu ulei și tapetată cu 20 cm diametru. Se da din nou la frigider încă 30 de minute.
Ulterior, coaceți blatul, pe care trebuie să-l acoperiți u o hârtie de copt, pe care veți așeza un vas termorezistent, pentru a preveni creșterea. Coaceți blatul la 180°C, în cuptorul static, timp de 15 minute.
Pregătiți caramelul topind zahărul și apa într-o tigaie mare la foc mic. Când zahărul se rumenește, adăugați smântână, sarea și untul topit, amestecând bine. Lăsați compoziția pe foc câteva minute. Se lasă să se răcească, apoi se toarnă caramelul peste blatul copt și se nivelează bine. Dăm tarta la frigider pentru cel puțin 4 ore.
Vă sugerăm și rețeta: Tort cu biscuiți amaretti și mere. Un desert delicios și parfumat, perfect la micul dejun sau cină
La final se prepar și ganache: se încinge smântâna lichidă, pe care trebuie să aduceți la ferbere. Se ia de pe foc și se lasă puțin să se răcească. Tăiați ciocolata, adăugați-o în smântână și puneți-o la foc mic până când ciocolata se topește complet.
Turnați ganache-ul de ciocolată peste caramel și puneți tarta din nou la frigider să se întărească pentru încă 3 ore. Înainte de a o consuma, stropiți suprafața cu fulgi de sare. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News