Publicitate
Perfectă pentru micul dejun, pentru o gustare sau în orice moment al zilei, tarta cu cremă dublă trebuie făcută cu câteva ore înainte pentru a permite ca aluatul și crema să se răcească și să se întărească până la perfecțiune.
Ingrediente pentru o formă rotundă de 22-24 cm
- 400 g de făină 00
- 180 g zahăr pudră
- 180 g unt la temperatura camerei
- 2 ouă un gălbenuș
- un pliculeț de vanilină
- coaja rasă de la o lămâi
- 1/2 linguriță de praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
Pentru cremă
- 500 ml lapte integral
- 4 gălbenușuri medii
- 50 g amidon de porumb
- o linguriță de extract natural de vanilie
- 150 g zahăr granulat
- 150 g ciocolată neagră
Mod de preparare
Pregătiți aluatul: turnați într-un bol făina împreună cu sarea, zahărul și praful de copt. Adăugați ouăle și apoi și coaja de lămâie și untul tăiat mărunt.
Se mixează câteva momente până se obține o pastă omogenă, se transferă pe o suprafață presărată cu făină, se formează o bilă și se lasă să se odihnească la frigider timp de 30 de minute învelită în folie alimentară.
Se prepară crema: se aduce laptele la fierbere împreună cu vanilia într-o cratiță. Între timp, separați albușurile de gălbenușuri și bateți-le pe acestea din urmă cu zahărul folosind un tel electric. Vor fi necesare câteva minute pentru a obține un amestec ușor și umflat.
Încorporați amidonul cernut în acest moment.
Când laptele dă în clocot, adăugați ouăle bătute și zahărul.
Așteptați să se formeze mici bule la suprafață, apoi amestecați rapid cu mâna pentru a îngroșa crema în câteva momente.
Împărțiți crema în două părți egale și adăugați ciocolata tăiată fin într-una dintre ele.
Se amestecă până se topește complet și se transferă cremele în două recipiente acoperite cu folie alimentară pentru a se răci.
Se ia aluatul frăgezit de la frigider, se împarte în două și se întinde prima cu ajutorul unui rulou pe o suprafață presărată cu făină, dându-i o grosime de aproximativ o jumătate de cm.
Se tapetează forma de tartă îndepărtând excesul de aluat și se înțeapă ușor fundul. Întindeți deasupra primul strat de cremă de ciocolată, acum rece.
Puneți un al doilea strat cu crema albă, nivelând bine.
Întindeți a doua bucată de aluat și puneți-o deasupra tartei, sigilând bine marginile și îndepărtând excesul de aluat. Coaceți tarta cu cremă dublă la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute.
Când este aurie, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească complet înainte de a o savura.
Poftă bună!
Sfaturi și variații
Tarta cu cremă dublă poate fi păstrată la temperatura camerei timp de 1-2 zile, în frigider timp de 3-4 zile învelită în folie de plastic. Poate fi congelată timp de 1-2 luni.
Ambele creme trebuie să fie reci înainte de a le întinde pe baza de aluat frământat.
Este indicat să sigilați perfect cele două discuri de patiserie și să o așezați ușor pe cea de topping, încercând să lăsați să iasă aerul pentru a evita ca aceasta să se deformeze sau să se rupă în timpul gătitului.
Tarta cu cremă dublă poate fi făcută cu diferite tipuri de cremă, cum ar fi cea de portocale, de lămâie, dar și o versiune fără ou sau una cu cafea sau fistic. Important este să se formeze două straturi care să contrasteze ca și culoare.
Una dintre foi poate fi aromată cu arome, care pot varia și ele în funcție de crema aleasă pentru umplutură.
Puteți face o foaie de cu cacao și o puteți umple cu o cremă albă și una neagră.
-------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News