Această rețetă de tartă cu fructe va arăta ca scoasă dintr-o patiserie, însă va fi cu totul opera ta. Într-un timp relativ scurt, aproximativ o oră, vei fi creat o prăjitură atât de încântătoare încât va fi invidiată de toți mesenii.
Alegeți fructele preferate pentru a vă decora opera de artă. Joacă-te cu contrastele de culori și de gusturi, toate combinațiile te vor surprinde.
Iată rețeta pas cu pas!
Ingrediente (pentru o formă rotundă de 22-24 cm)
Pentru aluat ai nevoie de:
- 150 g făină
- 75 g zahăr
- coajă rasă de la o jumătate de lămâie
- sare un vârf de cuțit de sare
- 2 gălbenușuri
- 90 g unt
Pentru cremă ai nevoie de:
- 3 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr
- 30 g făină 00
- 300 ml lapte
- coaja de la un sfert de lămâie
Pentru topping ai nevoie de:
- Fructe de kiwi după gust
- Căpșuni după gust
- Fructe de pădure după gust
- 100 g gem de caise
- 10 g miere
Cum se prepară cea mai bună tartă cu fructe
Pasul 1
Pe o suprafață întinsă, se pune făina grămadă. Se face o gaură în centru și se adaugă zahărul, se rade coaja de la 1/2 lămâie, se adaugă un vârf de cuțit de sare, se adaugă gălbenușurile de ou și se frământă rapid cu degetele.
Adăugăm untul și începem să frământăm energic până când creăm o bilă de aluat pe care o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se odihnească în frigider timp de 40 de minute.
După ce se scurge acest timp, luăm aluatul, întindem puțină făină pe masă și îl întindem cu un sucitor până la o grosime de aproximativ 4-5 milimetri. Înfășurăm aluatul pe masa de rulat și apoi îl întindem într-o formă rotundă de 22-24 cm.
Pasul 2
Luăm tava, o ungem cu unt și făină și întindem aluatul, lipindu-l bine și îndepărtând excesul. Cu o furculiță, facem găuri pe toată suprafața și coacem în cuptorul ventilat la 170° timp de 15-18 minute, apoi lăsăm să se răcească.
Pasul 3
Să pregătim acum crema: într-o cratiță mică, cu focul stins, punem 3 gălbenușuri de ou, zahărul și amestecăm energic cu un tel de mână. Când ingredientele sunt bine amestecate, se adaugă făina cernută și se amestecă energic pentru a elimina eventualele cocoloașe. Adăugăm laptele de mai multe ori, continuând să amestecăm, iar la final coaja de lămâie.
Așezăm cratița pe foc și aducem la fierbere, amestecând continuu. Gătim câteva minute, până când crema noastră devine groasă, apoi lăsăm să se răcească.
Pasul 4
Acum e momentul să asamblăm prăjitura: se transferă crema într-o pungă de patiserie și se decorează baza. Tăiem fructele în bucăți, în forma pe care o preferăm și le așezăm deasupra cremei, decorând tarta.
Amestecăm dulceața cu mierea și o încălzim câteva minute pe aragaz sau în cuptorul cu microunde (timp de 30 de secunde). Cu o pensulă de bucătărie, întindem amestecul rezultat peste fructe.
Lăsăm tarta cu fructe să se răcească la frigider timp de o jumătate de oră și apoi o putem servi.
Poftă bună!
Sfaturi și variații
Pentru topping, puteți folosi orice gem vă place: de portocale, de căpșuni, de lămâie... distracție plăcută!
Prăjitura se va păstra la frigider timp de 2-3 zile.
Dacă nu aveți timp să pregătiți crema, o puteți înlocui cu un strat de gem.
Este important să vă distrați și să folosiți fructele preferate de sezon.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News