Proaspătă și ușoară, tarta cu iaurt și piersici este o prăjitură rapidă și ușoară, fără unt sau ulei. Este perfectă de a fi consumată la micul dejun, pentru gustările copiilor, sau alături de un pahar de lapte rece.
Iaurtul din compoziție conferă acestui preparat "pufoșenie", în timp ce piersicile o fac dulce și parfumată.
Ingrediente (pentru o tavă rotundă de 22 cm)
- 2 ouă
- 160 g zahăr pudră
- 200 g făină 00 cernută
- 1/2 pliculeț de praf de copt
- 100 g iaurt alb
- 700 g piersici tăiate în felii
- zahăr pudră după gust
- 2 piersici pentru decorare
Cum să faci cea mai bună tartă cu iaurt și piersici
Se pun cele 2 ouă și zahărul într-un castron și se amestecă bine cu un tel de mână. Apoi se încorporează iaurtul, făina cernută și o jumătate de plic de praf de copt, continuând să amestecați.
La final, se adaugă 700 g de piersici feliate și se amestecă totul.
Se toarnă amestecul într-o formă de tort cu diametrul de 22 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină, și se nivelează bine.
Se decorează tarta cu două felii de piersici, se presară cu zahăr pudră și se coace în cuptor la 170° timp de 40-45 de minute.
Vezi și: Biscuiți Frollini de casă. Rețeta extrem de simplă din doar 6 ingrediente
După ce e gata, așteptăm ca tarta cu iaurt și piersici să se răcească înainte de a o tăia și de a o servi.
Nu uitați să faceți întotdeauna "testul scobitorii" pentru a verifica dacă prăjitura este gata.
Poftă bună!
Piersicile conțin zeci de vitamine și minerale
Piersicile ar trebui să se regăsească frecvent în alimentație, fiindcă au un conținut uimitor de substanțe nutritive: vitamina A, vitamina C, vitaminele E și K, tiamină, acid folic, acid pantotenic, niacin, vitamina B6, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier, calciu, potasiu și foarte mulți antioxidanți.
Toate aceste substanțe active, la care se adaugă fibre și carbohidrați, reglează tranzitul intestinal, mențin sănătatea sistemului cardiovascular și a celui nervos și pot preveni instalarea sau agravarea unor afecțiuni.
Piersicile sunt bogate în antioxidanți, unul dintre cei mai puternici fiind acidul chlorogenic. Acesta acționează în forță asupra radicalilor liberi și a toxinelor din mediu, combate efectul dăunător al acestora asupra organismului uman și întărește sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor. Dacă afecțiunea s-a instalat deja, antioxidanții din piersici ajută organismul să se refacă mai rapid și încurajează celulele sănătoase în lupta cu cele bolnave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News