Tartă cu mere și Nutella este un desert moale, delicios și prepară foarte ușor. La amestecul de ouă, zahăr, ulei și făină, se adaugă merele tăiate în bucăți mici. Chiar înainte de coacere, se întinde Nutella și câteva felii de fructe pe suprafață și este gata.
Este o rețetă pe placul întregii familii, mai ales al celor mici care se vor bucura de această prăjitură pentru un mic dejun vesel sau o gustare autentică la care va fi imposibil să spună nu.
Ingrediente pentru o formă de tort de 22 cm
- 3 ouă
- 140 grame zahăr pudră
- 100 grame ulei de floarea soarelui
- 300 grame făină
- 16 grame praf de copt
- 400 grame mere
- 200 grame Nutella
Tartă cu mere și Nutella. Mod de preparare.
Bateți ouăle și zahărul granulat cu un mixer electric până când amestecul devine ușor și cremos. Apoi se toarnă uleiul de floarea soarelui și făina și praful de copt cernute. Făina și praful de copt trebuiesc cernute, pentru ca în acest fel nu există riscul formării de cocoloașe în amestec.
Se decojesc și se taie merele în bucăți mici, se stropesc cu sucul de la o lămâie, apoi se adaugă în compoziție și se amestecă bine.
Se transferă amestecul într-o formă de tort, cu diametrul de 22 cm, unsă cu unt și presărată cu făină.
Distribuiți Nutella în mod neregulat pe suprafață și, la final, aranjați câteva felii de măr tăiate subțire în formă de cerc. Se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de 55-60 de minute.
După timpul de gătire menționat, se ia o scobitoare și se verifică dacă prăjitura este gata.
Tarta cu mere și Nutella se lasă să se răcească, se transferă pe o farfurie și se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire.
Sfaturi pentru un desert perfect
Dacă doriți ca aluatul să fie mai moale, puteți adăuga 50 grame de amidon de cartofi și puteți folosi 250 grame de făină.
Această tartă cu mere și Nutella este excelentă pentru micul dejun al copiilor, însoțit de o ceașcă de lapte: plin de energie cu o notă de dulceață!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News