Tartă cu nuci și banane caramelizate - o rețetă genială de inspirație orientală 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tartă cu nuci și banane caramelizate - o rețetă genială de inspirație orientală 
Tartă cu nuci și banane caramelizate - o rețetă genială de inspirație orientală 

Dacă ar fi să-ți imaginezi un desert delicat, cu o notă persistentă de caramel, cu o textură moale și crocantă, în același timp, cum ar arăta? Îți spunem noi: ar fi o tartă cu nuci și banane caramelizate. 

Tarta cu nuci și banane caramelizate este o rețetă de inspirație orientală. Iese incredibil de moale și delicioasă și cu siguranță te va cuceri de la prima bucățică. Este un desert delicat, cu o notă persistentă de caramel, cu o textură moale și crocantă, în același timp. 

Irezistibilă și hrănitoare, această tartă cu nuci și banane caramelizate poate fi servită la micul dejun pentru a începe ziua cu o doză de energie. De asemenea, poate fi servită ca și gustare sau la finalul unei cine cu familia. Toată lumea va fi fermecată de gustul său delicat.  

Iată cum se face!

Ingrediente

 

- 200 grame de făină

- 120 ml de lapte

- 60 grame de zahăr

- 2 ouă

- 3 banane

- 20 grame de unt

- 50 grame de miez de nucă

- 60 ml de ulei de floarea soarelui

- praf de copt

- zahăr vanilat

- zahăr pudră, pentru decor

Modul de preparare

 

Curățăm bananele și le tăiem felii rotunde, apoi tocăm nucile. Într-o tigaie antiaderentă, punem 60 grame de zahăr la caramelizat, la foc mic, până obține o culoare aurie plăcută. Adăugăm untul, pe care îl lăsăm să se topească complet, amestecându-l cu o spatulă.

Când începe să facă spumă, adăugați feliile de banane și amestecați. La final, adăugați nucile și uniformizați amestecul. Opriți aragazul și lăsați să se răcească amestecul.

Între timp, ne ocupăm de baza tartei.

Într-un castron, spargem cele două ouă, adăugăm zahărul vanilat și amestecăm cu un tel. Turnăm încet uleiul de semințe de floarea soarelui și laptele. Amestecăm din nou.

Treptat adăugăm făina și praful de copt, care au fost bine cernute în prealabil. Frământăm ușor aluatul pentru a-l uniformiza. La final adăugăm bananele caramelizate.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și ungem cu puțin ulei și cu zahăr o tava de copt cu dimensiunea 28X11 cm.

Transferăm compoziția în tavă, nivelați suprafața și coacem timp de 30 de minute.

Înainte de a scoate tarta cu nuci și banane caramelizate din cuptor, nu uitați să faceți testul cu scobitoarea.

După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se decorează cu  zahăr pudră și se se servește.

Poftă bună!

Vezi și: Fursecuri cu unt, rețeta simplă. Sunt în gata în câteva minute și ies fragede de se topesc în gură

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel